روایت عتابی که حُر را از فرش به عرش رساند
حر بهشت و جهنم را در چشم به هم زدنی مقابل یکدیگر دید. آشوب شد. بدون آنکه فکر کند چه واکنشی از سوی امام در انتظارش است به سویش فرار کرد؛ از آدمهای زمانهاش، از آتش ابن زیاد، از دنیای بی خیری که میخواست مقابل چشمانش قتلگاه حسین بن علی شود.
روحش هم خبر نداشت که قرار است چه غوغایی به پا شود. مامور شده بود تا مسیر کاروان را به سمت کوفه کج کند و دست بسته در کاخ ابن زیاد تحویلشان دهد و مزدش را بگیرد. اصلا او را چه به ایستادن مقابل بلند مرتبه شاهی چون او. بالاخره حُر آخرت را میشناخت، ادب سرش میشد، معنای هَلْ مِنْ ناصِرٍ یَنْصُرُنی را میفهمید.
انقلاب امام حسین علیهالسلام از نگاه مورخان و بزرگان جهان
در این گزارش به سراغ افراد معروف، مورخان و بزرگان جهان رفتیم و حرفها و صحبتشان درباره نهضت و انقلاب امام حسین علیهالسلام را مرور کردیم…
گاندی؛ رهبر بزرگ مردم هندوستان
من زندگی امام حسین علیهالسلام، آن شهید بزرگ اسلام را به دقت خواندهام و به صفحات کربلا توجه کافی کردهام و بر من روشن شده است که اگر هندوستان بخواهد یک کشور پیروز گردد، بایستی از سرمشق امام حسین علیهالسلام پیروی کند.
تعظیم شعائر حسینی از واجبات است
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، آیتالله وحید خراسانی در آستانهی ماه محرمالحرام در دیدار با جمعی از خادمین هیئات مذهبی قم اظهار کرد: تعظیم شعائر حسینی از اوجب واجبات است و هر کس در این راه به هر نحوی خدمت کند اجرش بیحساب و اسمش در دفتر حضرت صدیقهکبری(س) ثبت و ضبط میگردد.
مرجعتقلید شیعیان گفت: تعظیم شعائر حسینی از اوجب واجبات است و هر کس در این راه به هر نحوی خدمت کند اجرش بیحساب و اسمش در دفتر حضرت صدیقهکبری(س) ثبت و ضبط میگردد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، آیتالله وحید خراسانی در آستانهی ماه محرمالحرام در دیدار با جمعی از خادمین هیئات مذهبی قم اظهار کرد: تعظیم شعائر حسینی از اوجب واجبات است و هر کس در این راه به هر نحوی خدمت کند اجرش بیحساب و اسمش در دفتر حضرت صدیقهکبری(س) ثبت و ضبط میگردد.
وی افزود: سیاهپوشان و عزاداران سیدالشهداء در صف اول مقربان در روز حشر هستند.
این مرجعتقلید در ادامه با اشاره به روایت امامرضا(ع) به نقل از ریانبنشبیب که حضرت میفرمایند: “لقد بکت السماوات السبع و الارضون"، گفت: عزاداری و گریه بر سیدالشهداء(س) اکسیر اعظم است، همهی شما در این ماه سورهی یس بخوانید و به مادر امامزمان هدیه کنید تا رزق اشک شما را امامزمان(عج) بنویسد.
وی با سفارش به هیئاتمذهبی مبنی بر این که جلسات با زیارت آلیاسین آغاز گردد، خاطرنشان کرد: از عاشورا تا اربعین هر شب زیارت عاشورا را بخوانید و برای فرج دعا کنید که در تعجیل فرج مؤثر است.
وحیدخراسانی با اشاره به وضعیت معیشتی مردم و گرانی ارزاق بیان کرد: کسانی که تمکن دارند از اطعام مردم در این ماه غافل نشوند، این مردم ایتام آلمحمد(ع) هستند، اجر این کار لا یدرک و لا یوصف است.
این مرجعتقلید در پایان، برپایی دستههای عزاداری را در همه جا اعم از شهرها و روستاها در ایام محرم، بالاخص تاسوعا و عاشورا را خواستار شد و گفت: هیئاتمذهبی در قم، حتما دستههای عزاداری را به حرم حضرت فاطمهمعصومه(س) ختم کنند، حرم حضرت فاطمهمعصومه(س) باید میزبان دستههای عزاداری بر سیدالشهداء(ع) باشد.
بهای خون امام حسین علیه السلام چیست؟
صوت سخنرانی مراسم دهه اول محرم
روز اول-حجت الاسلام زیبایی نژاد
ره توشه تبلیغی-ویژه ماه محرم
ما همه بیغیرتیم آینه درکربلاست
کیست درین انجمن محرم عشق غیور
ما همه بیغیرتیم آینه درکربلاست
گزیده ای از سخنرانی آیت الله عاملی زیدعزه در برنامه سمت خدا
محورها:
فرق عبرة با دمعة چیست؟
عشق به امام حسین علیه السلام چگونه است؟
کدام اشک برای سیدالشهدا علیه السلام باعث سرد شدن آتش جهنم می شود
لباس تنگ لباس ذلت است
شرح حدیث «ما رایت الا جمیلا» توسط حجت الاسلام میرباقری
حجت الاسلام میرباقری زیبایی عاشورا را عنایت و لطف خدای متعال دانست. وی در این سخنرانی ربوبیت و کار خداوند و زیبایی تدبیر و برنامه خدا را تبیین و توضیح می دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، متن زیر جلسه اول سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین میرباقری است که در ایام ماه محرم سال ۹۳ در حرم مقدس حضرت معصومه(س) به تاریخ ۱۳ آبان ماه ۹۳ برگزار شده است. وی در این بحث به شرح جمله معروف حضرت زینب (س) در پاسخ به ابن زیاد پرداختند که ایشان فرمودند: «ما رَاَیْتُ اِلاّ جَمیلا». ایشان در این جلسه با طرح دو سؤال در رابطه با این فرمایش، به واکاوی افعال در صحنه عاشورا پرداختند و زیبایی عاشورا را عنایت و لطف خدای متعال دانستند. ایشان در ادامه با تبیین وفای به عهدی که سیدالشهداء(ع) داشتند، اشاره می کنند که وفای به عهد خدای متعال را بالاتر و زیباتر دانستند و این ربوبیت و کار خداوند و زیبایی تدبیر و برنامه خدا را تبیین و توضیح می دهند.
صفحات: 1· 2
سه آرزوی مومن، دریافت صلوات، رحمت و مغفرت در زیارت عاشورا
یکی از موضوعات مهم در زندگی مومن، داشتن همت بلند است؛ در آموزه های دینی در این مورد مطالبی بیان شده است. این موضوع چنان مهم است که خداوند متعال با وجود اینکه تمام کمالات متعالی و عالی را به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم عطا کرده است، اما در عین حال به ایشان دستور می دهد که برای علم بیشتر و کمال علمی بیشتر از خداوند طلب کند. و می فرماید: «… قُلْ رَبِّ زِدْنی عِلْماً»[1] «… بگو پروردگارا علم مرا افزون کن»
پس بلند همتی، خود موضوعی است که استثنا پذیر نیست و همه حتی اول مخلوق عالم، باید برای بدست آوردن آن، بلند همتی کند و مراتب بالاتر را بخواهد.
در غیر معصومین علیهم السلام نیز اینگونه است که هر کسی که زیارت عاشورا می خواند مقاماتی را از خداوند متعال درخواست می کند؛
از جمله مقاماتی که زائر اباعبدالله الحسین علیه السلام، از خدا می خواهد آن است که: «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِی مَقَامِی هَذَا مِمَّنْ تَنَالُهُ مِنْکَ صَلَوَاتٌ وَ رَحْمَةٌ وَ مَغْفِرَةٌ»
خدایا! در این مقام، که مصیبت شهادت امام بر جانم نشسته، مرا جزء کسانی قرار ده که از طرف تو صلوات و رحمت و مغفرت دریافت کردهاند.»
ویژه نامه ماه محرم وبلاگ معاونت فرهنگی تربیتی
![]() |
![]() |
حضور ایرانیان در حماسه عاشورا
نکته اول: در سال 61 هجری برابر با قیام امام حسین(ع) هنوز مردم ایران با ابعاد فضایل اهل بیت(ع) آشنایی نداشتند و بیشتر تحت تأثیر اوضاع فرهنگی، سیاسی و اجتماعی جامعه آن زمان بودند که بر اساس سیاست خلفا اداره می شد. به علاوه؛ بنای امام حسین(ع) بر این نبود که با لشکری که دارای آرایش نظامی و جنگی است، به سوی عراق حرکت کند، تا این سؤال پیش آید که چرا ایرانیان به کمک امام حسین نشتافتند؛ وگرنه ایرانیان از دیرباز در زمره موالیان اهل بیت بوده و همواره خوش درخشیده اند. شاهد این امر که مردم ایران دلباخته اهل بیت بوده و هستند، این است که بعد از شهادت امام حسین(ع) که مردم با مظلومیت امام حسین و جنایات یزید آشنا شدند، ایرانیانی در قیام مختار که به عنوان خون خواهی امام حسین(ع) صورت گرفت، شرکت نمودند.[1]
برخی مورّخان می نویسند: این موالی (ایرانیان و سایر عجم ها) که در کوفه فراوان بودند و کسب و تجارت کوفه غالباً در اختیار آنان بود، به سپاه خونخواهان شهدای کربلا پیوستند. فزونی آنان در لشکر مختار و ابراهیم و توجه این دو فرمانده به ایشان، به حدی بود که خشم اشراف عرب را بر می انگیخت.[2] این وضع، ادامه داشت تا اینکه در زمان قیام زید بن علی، بیشتر موالی عراق، ایرانیان ری، جرجان و خراسان نیز تحت تأثیر قیام وی قرار گرفتند.[3]
نکته دوم: بخشی بزرگ از حماسه و شور و جان فشانی در صحنه پایداری عاشورا، از آن موالیان است، چه وابستگان به بنی هاشم که همراه با اهل بیت(ع) از مدینه به کربلا آمده بودند و چه وابستگان به قبایل اصحاب امام حسین(ع) که از کوفه اعزام شده بودند. برخی از موالی حاضر در میدان کربلا همان ایرانیان ساکن کوفه اند.