روز جهانی بهداشت
18 فروردین 1394
روز جهانی بهداشت سالروزی مقارن هفتم آوریل است که تحت حمایت سازمان بهداشت جهانی قرار دارد.
در سال ۱۹۴۸، سازمان بهداشت جهانی اولین مجمع جهانی بهداشت را برگزار کرد، مجمع تصمیم گرفت که از سال ۱۹۵۰ به بعد، هفتم آوریل هر سال به عنوان روز جهانی بهداشت نامگذاری شود.
سازمان جهانی بهداشت(WHO) شعار امسال را تحت عنوان “ایمنی غذایی” بیان کرده است. این سازمان جهانی نکاتی را در اهمیت سلامت مواد غذایی ارائه داده است.که در ادامه خواهد آمد :
- در حدود 200 بیماری توسط غذاهای آلوده ایجاد می شود که شامل باکتری ها،انگل ها و ویروس های خطرناک و مواد شیمیایی مضر هستند. همچنین 2 میلیون مرگ سالانه در جهان به دلیل نوشیدن آب یا مواد غذایی آلوده ایجاد می گردد.
- غذاهای مسموم و آلوده ممکن است خطرات طولانی مدتی را برای سلامت بیمار ایجاد نماید.شایعترین علائم مسمویت های غذایی شامل درد شکم ، اسهال و استفراغ می باشد. غذاهای آلوده با مواد سمی یا توکسن ها می تواند اختلالات عصبی و نورولوژیکی ایجاد کند.
- افراد در معرض خطر معمولا آسیب بیش تری از سایر گروه ها می گیرند.کودکان،زنان باردار،بیماران و سالخوردگان از جمله گروه های در معرض خطر هستند.
- به دلیل پروسه طولانی که مواد غذایی امروزه طی می کنند، امکان آلودگی در مراحل مختلفی وجود دارد که از جمله شامل : برداشت تولید، انبار و توزیع می باشد.
- بهداشت مواد غذایی امری چند بعدی است و تمامی سازمان ها باید در آن مشارکت نمایند. سازمان بهداشت، کشاورزی، آموزش و تجارت همگی در بهداشت مواد غذایی سهیم هستند.
- آلودگی غذایی به غیر از آسیب به افراد ، به اقتصاد و جامعه نیز آسیب هایی را وارد می نماید. این امر می تواند مسائل اقتصادی را نیز در پی داشته باشد .
- مسله مقاومت دارویی بعضی باکتری ها: مسئله مقاومت دارویی ، بحرانی رو به رشد است. استفاده بیش از اندازه و یا نادرست از در کشاورزی و دامپروری موجب شیوع مقاومت دارویی می شود.
- اهمیت اگاهی مصرف کنندگان از بهداشت مواد غذایی : مصرف کننده باید در انتخاب ماده غذایی سالم آگاهی داشته باشد ورفتار مناسبی را در پیش گیرد. آنان باید خطرات شایع غذایی را بشناسند، طرز تهیه غذای سالم را بدانند و بتوانند از اطلاعات موجود روی برچسب مواد غذایی استفاده نمایند.