شکست «پنجه عقاب» در مقابل «کابوس شن»!
«الم تر کيف فعل ربک باصحاب الفيل؛ آيا نديدي که خداي تو با اصحاب فيل چه کرد؟»
امام خمینی:
كى اين هليكوپترهاى آقاى كارتر را كه مىخواستند به ايران بيايند ساقط كرد؟ ما ساقط كرديم؟ شنها ساقط كردند، شنها مأمور خدا بودند، باد مأمور خداست، قوم عاد را باد از بين برد. اين باد مأمور خداست، اين شنها همه مأمورند. تجربه بكنند باز. لكن ما نبايد مغرور بشويم. من به ملت ايران عرض مىكنم كه مغرور نشويد. تمام قدرت، قدرت خداست و بايد اتكال به او بكنيد، و خودتان را فانى بكنيد در آن قدرت بزرگ.
آنگاه که تقويم انقلاب اسلامي ايران را ورق ميزنيم به روزي ميرسيم که عام الفيل ديگري را تداعي مي کند که در آن، مظهر نظام سلطه جهاني، ابرههاي ديگر است که ميخواهد به يک انقلاب نوپا که با اتکاء به خداوند متعال به پيروزي رسيده است، حمله کند. اما عنايت و لطف و مرحمت خداوند بر مردم ايران اسلامي آن چنان گسترده است که در صحراي طبس «پنجه عقاب» را در مقابل «طوفان شن» قرار ميدهد و آيه «و مکرو و مکر الله و الله خير الماکرين» را تفسير مي کند و در آن غروب طلايي خورشيد در صحراي طبس، با وزيدن طوفاني از شن، صحراي طبس مبدل به يک کابوس وحشتناک در حافظه تاريخي رهبران آمريکا ميشود؛ معجزهاي ديگر روي ميدهد و گرگهاي در کمين نشستهاي که راوي مرگ بودند، به هلاکت ميرسند.
نکاتي در مورد عمليات «پنجه عقاب»
به نکاتي که بعد از شکست عمليات «پنجه عقاب» از مطالعه اسناد و مدارک به دست آمد اشارهاي کوتاه داريم:
1- آمريکا براي اجراي اين عمليات از تمام توان نظامي خويش بهره برد؛ متجاوز از پنج ماه نيروهاي کماندو خود را در صحراهاي آريزونا (جايي که تقريباً شرايط کوير ايران را دارا است) تعليمات پيچيده و فشردهاي داد، از پيچيدهترين تکنيکهاي نظامي اعم از تسليحات نظامي و دفاعي تا صنايع مدرن هواپيمايي استفاده کرد و بودجه نامحدودي را براي اين عمليات اختصاص داد.
2- با اينکه آمريکا از صنايع مدرن هواپيمايي خود در اين عمليات بهره برده بود و طبق ارزيابي متخصصان آمريکايي بالگردهايي که براي آزادي جاسوسان آمريکايي در نظر گرفته شده بود، از بهترين نوع هلي کوپترها و از آخرين مدل آنها بود. اما در جريان اين عمليات شاهد از کارافتادن اين هلي کوپتر هستيم.
3- سازمان هواشناسي آمريکا وضعيت جويي ايران بخصوص منطقه فرود در صحراي طبس را کاملاً از قبل مورد پيشبيني علمي قرار داده بود و اداره هواشناسي آمريکا شبي مهتابي را براي اين منطقه پيشبيني کرده بود که بعدها نيروهاي نظامي آمريکايي نيز که در صحراي طبس حضور داشتند به اين امر اعتراف کردند که هوا کاملاً صاف و مهتابي بود به گونهاي که در آسمان ستارگان قابل شمارش بودند.
4- ارزيابي کارشناسي نظامي از احتمال پيروزي طرح عمليات «پنجه عقاب» از نود درصد به بالا پيشبيني شده بود.
5- مزدوران داخلي نيز آمريکا را در جريان اين عمليات کمک ميکردند. مثلاً در شب حادثه طبس، چراغهاي ورزشگاه شهيد شيرودي براي کمک به نيروهاي آمريکايي روشن ميماند، چهارده منطقه در تهران و حوالي آن جهت فرود اضطراري بالگردها و هواپيماهاي سي-130 در نظر گرفته ميشود،
6- از جمله مزدوران داخلي ديگري که در اين عمليات نقش ايفا ميکرد علي اسلامي بود که قرار بود با تهيه وسايل نقليه آمريکايي را از اطراف تهران به لانه جاسوسي جابجا کند.
7- برخی از کشورها، در جريان اين عمليات قرار داشته و امکانات خود را در اختيار آمريکا قرار داده بودند. براي آنکه به چگونگي دخالت انگليسيها در اين عمليات واقف شويم سري به خاطرات کارتر ميزنيم. كارتر در خاطرات خود مينويسد: يك افسر انگليسي كه در خدمت پادشاهي عمان بود، به لندن گزارش كرده بود كه آمريكاييها از طريق عمان، هواپيماهايي مجهز به ادوات جنگي براي مجاهدين افغان ميفرستند! و در نتيجه، دولت انگلستان كه به دنبال منافع خود در افغانستان بود، روي اين مسأله حساس شد و بدين ترتيب فرستاده ويژه رئيس جمهوري آمريكا با مارگارت تاچر نخست وزير وقت انگليس ملاقات كرد و جزئيات عمليات را به اطلاع آنها رساند.
در اين دنيا «عبرتها زيادند، اما عبرتگيرندگان بسيار اندک»