ارتباط اخلاقی شهید صیاد شیرازی و آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸🔸
هر وقت به من زنگ میزد، دفترچهاش را باز میکرد، قلمش را به دست میگرفت و میگفت: «یک مطلبی برای من بگویید.»
الآن توی دفترش خیلی از صحبتهای من هست. هر وقت هم پیش من میآمد همین طور بود. حتی گاهی که خسته بود، کنار دفتر من یک حمام بود. میگفت: «اجازه بدهید من یک دوش بگیرم و بیایم که حالت چُرت نداشته باشم.» سر حال و زنده میآمد.
شهید صیاد با دو چیز نشاط پیدا میکرد: یکی با نماز و یکی با غسل. در حالی که دیگران سیگار میکشیدند و راه میرفتند اما او نماز میخواند.
اهمیت طلبگی در جامعه سازی
روحانیّت کارش ادامهی کار انبیا است؛ با این دید باید نگاه کرد کار روحانیّت را. درسی که شما میخوانید، برنامهای که برای آیندهتان میریزید، با این نگاه باشد؛ شما دنبالهروی کار انبیا هستید. شما جوانهای روحانی جزء بخش پرشور و تاثیرگذار در حرکت روحانیت هستید.
کار انبیا [چنانکه در سورهی مبارکهی اعراف آمده] قالَ یقَومِ اعبُدُوا اللَهَ ما لَکُم مِن اِلهٍ غَیرُه؛ مسئله، مسئلهی توحید است. حرکت انبیا، حرکت برای توحید است؛ اصلاً اساس کار دعوت انبیا، دعوت به توحید است. دعوت به توحید فقط به معنای این نیست که عقیده پیدا کنید که خدا یک است و دو نیست و این بتها یا این خدایان –غیر موجودی که هستند- ارزش الوهیّت ندارند؛ فقط این نیست، عقیدهی به توحید، یک پایه و استوانه یا زمینهی اساسیِ یک جهانبینی است که زندگی را میسازد. عقیدهی به توحید یعنی جامعهی توحیدی به وجود آوردن؛ جامعهای که بر مبنای توحید شکل بگیرد و اداره بشود؛ اگر این نبود، دشمنیهای با انبیا هم به وجود نمیآمد. پس کار شما کار پیغمبران است؛ هم حرفتان سبز خواهد شد ، پیش خواهد رفت بلاشک ، هم توفیقات الهی شامل حالتان خواهد بود ، خدای متعال کمکتان میکند: اِنّا لَنَنصُرُ رُسُلَنا وَ الَّذینَ آمَنوا فِی الحَیوةِ الدُّنیا؛ خداوند نصرت میکند شما را..
همیاری مومنان در نیکوکاری و پرهیزکاری زمینه ساز ظهور منجی
ایجاد جامعهای عادلانه، گسترش معنویت و اخلاق، تقویت وحدت و همدلی و آماده سازی فکری و فرهنگی، چهار رکن از فرهنگ و تمدن اسلامی است که بر مبنا و الهام گیری از آیه شریفه «تعاونوا علی البرّ و التقوی» استوار شده و میتواند زمینه ساز ظهور منجی موعود (عجل الله تعالی فرجه) باشد.
فراز پایانی آیه ۲ سوره مبارکه مائده، ، سرشار آموزه هایی که پیاده سازی آن می تواند تمام ساحت های سبک زندگی مومنانه مسلمانان را تحث تاثیر شگرفی قرار دهد. خداوند متعال در این آیه می فرمایند: “… وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ »؛ «و در راه نیکی و پرهیزگاری با یکدیگر تعاون کنید! و در راه گناه و ستمکاری همکاری ننمایید!»
ارتکاب گناه به خاطر همرنگی با جماعت خلاف ارزشهای دینی است
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی:
توجیه گناه را بدتر از ارتکاب آن دانست و گفت: برخی با توجیهات اجتماعی مانند همرنگ شدن با اکثریت اقدام به ارتکاب گناه و معصیت خدا می کنند درحالی که این مسئله خلاف ارزش های دینی است.
به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها، حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی در سخنرانی ظهر روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان در حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به آیات ۳۶ و ۳۷ سوره توبه اظهار داشت: سال قمری آغازش با ماه محرم است و ذی الحجه به اتمام می رسد و مناسبت های مهم تاریخ اسلام بر اساس ماه های قمری تنظیم می شود.
وی گفت: در میان ماههای قمری از قبل از اسلام چهار ماه به عنوان ماه حرام اعلام شده است و اسلام هم آن ها را تایید کرده است که رجب، ذی القعده، ذی الحجه و محرم است و فلسفه این ماهها آتش بس موقت در جنگ بوده است.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت افزود: آیه شریفه ۳۶ سوره توبه همین مسائل را تبیین می کند و می گوید تعداد ماه ها در نزد خداوند ۱۲ ماه است و این از زمان ابتدای خلقت بوده است و از این ۱۲ ماه، چهار ماه به عنوان ماه حرام است و این یک حساب محکم است و قابل تغییر نیست و به خودتان در این ماه ها ظلم نکنید و اگر مشرک با شما جنگ کرد با آن ها جنگ کنید.
رفیعی گفت: مشرکان گاهی با سلیقه خودشان ماه های حرام را جابه جا می کردند و برای پیشبرد موفقیت های نظامی خودشان در جنگ ها ماه ها را تغییر می دادند که آیه ۳۷ با این مسئله مقابله و از آن نهی نموده است.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت خاطرنشان کرد: طبق این آیه جابهجایی حکم خداوند ممنوع و حرام است چراکه این افراد می خواهند با این کارشان بدعتی در دین بگذارند و حرام خداوند را سبک بشمارند.
وی تاکید کرد: از این آیه می توان به بحث توجیه گناه اشاره نمود چرا که برخی افراد در دنیا گناه زشت می کنند و فکر می کنند کار درستی انجام می دهند و معاصی خود را توجیه می کنند.
استاد حوزه علمیه یادآور شد: یکی از گرفتاریهای جامعه ما در حال حاضر، توجیه گناه است و گمان میکنند با زیبا جلوه دادن معاصی خود میتوانند مسیر هدایت را طی کنند.
رفیعی در ادامه گفت: طبق آیات قرآن عدهای توجیه اعتقادی می کنند و شرک، کفر، ظلم و جنایت خود را به گردن خدا می اندازند و عده ای دیگر نیز برای فساد اقتصادی خود توجیه میآورند و دریافت رشوه، ربا و … را با عناوین دیگر توجیه می کنند.
سخنران حرم بانوی کرامت خاطرنشان کرد: توجیه اجتماعی از دیگر خطاهای بزرگ است چراکه عدهای خود را همرنگ جماعت می کنند درحالیکه این مسئله خلاف ارزش های دینی است و اگر مثلا مشاهده کنیم عده ای بی حجاب یا اختلاس گر هستند پس ما هم بی حجاب بشویم و یا اختلاس کنیم، یک خطای بزرگ و یک توجیهی است که نتیجه اش آتش جهنم است.
وی تاکید کرد: توجیه روانی از دیگر مسائلی است که عده ای برای خود می تراشند تا به سبب این توجیهات مسئولیت را از عهده خود بردارند و گاهی این افراد از جهاد فرار می کنند و برای فرار از جهاد توجیهاتی می آورند که از نظر دین اسلام قابل قبول نیست.
رفیعی یادآور شد: توجیه اخلاقی نیز مذموم است و عده ای با غیبت و تهمت و … به اسم افشاگری و مناظره عملکرد خود را توجیه می کنند و اسم گناه را تغییر می دهند و عده ای دیگر نیز اقدام به توجیهات سیاسی می کنند و زیر سایه توجیهات سیاسی خود اقدام به جنایت می کنند.
وی در پایان گفت: گناه زشت است اما بدتر از گناه توجیه آن است که متاسفانه عده ای عملکرد و خطاهای خودشان را با عناوین مختلف توجیه می کنند.
ارائه مشاوره دینی، تربیتی و خانواده به صورت تلفنی
در راستای زمینه سازی جهت تشکیل خانواده مطلوب همچنین تقویت و ارتقاء جایگاه آن و با هدف پیشگیری از آسیب های احتمالی و کمک برای حل مشکلات خانوادگی و در پاسخ به درخواست های طلاب محترم، معاونت فرهنگی تربیتی مرکز آموزش های غیرحضوری در خجسته ایام ولادت باسعادت حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف فعالیت مشاوره تلفنی خود را با بهره مندی از مشاوران محترم خواهر -که دارای تحصیلات عالیه حوزوی و روانشناسی همراه با سابقه موفق مشاوره تخصصی به صورت حضوری و تلفنی می باشند- را آغاز نمود.
به حول و قوه الهی فعالیت مذکور با عنوان “صهبای حیات طیبه"(شامل اهداف، عرصه ها و فرایند اجرایی ذکر شده در فایل فرایند مشاوره) ارائه می گردد.
تلفن تماس جهت اخذ نوبت: 02531285252
زمان های پاسخگویی جهت ارائه نوبت: شنبه تا چهارشنبه(بجز روزهای تعطیل)
زیارت شهید مظلوم
شیخ مفید(رحمةاللّهعلیه) فرمود:
وَ کَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلیه وَ آلِهِ أَمَرَ فِی حَیَاتِهِ بِزِیَارَةِ قَبْرِ حَمْزَةَ عَلَیْهِ السَّلامُ وَ کَانَ یُلِمُّ بِهِ وَ بِالشُّهَدَاءِ وَ لَمْ تَزَلْ فَاطِمَةُ عَلَیْهِا السَّلامُ بَعْدَ وَفَاتِهِ صَلَّی اللَّهُ عَلیه وَ آلِهِ تَغْدُو إِلَى قَبْرِهِ وَ تَرُوحُ وَ الْمُسْلِمُونَ یَنْتَابُونَ عَلَى زِیَارَتِهِ وَ مُلازَمَةِ قَبْرِهِ.
رسول خدا (درود خدا بر او و خاندانش باد) در زمان حیاتش به زیارت قبر حمزه سفارش می کردند و خود آن حضرت به زیارت حمزه و شهدا میآمد و فاطمه (درود خدا بر او) همواره پس از وفات پیامبر (درود خدا بر او و خاندانش باد)؛ صبح و شب به سوی قبر حمزه میرفت و مسلمانان هم برای زیارت و ملازمت قبر حمزه نوبت به نوبت میآمدند.