گام هایی ساده برای تصمیمی مهم
گام هایی ساده برای تصمیمی مهم و سرنوشت ساز در ورود به مسیر طلبگی
طلبگی آتشی است که در دل افروخته می شود. همان نوری که در قلب تو به امانت گذاشته می شود. اینکه این آتش چه زمان و به دست چه کسی در دل ما افکنده شده، …..کسی چه می داند! اما هرچه هست ما را بی سروسامان به هرجا که بخواهد، با خود می برد. طلبگی شوری است شیرین. عشقی است بی وصال. رشته محبتی است که بر گردن عاشق افتاده و بیخود شده از خویش به دنبال یار، می رود. می دود. زمین می خورد و کشان کشان می رود. اما از رفتن باز نمی ایستد. چون در دل آتشی دارد که قلبش را روشن می کند. چراغی دارد که مسیرش را می افروزد. امیدی دارد که چشمش را بیدار نگه می دارد.
مسیر طلبگی، مسیری است بس دشوار، طولانی، پرپیچ و خم، لغزنده و پر حادثه. مردِ راه می خواهد. مبارزی آزموده در میدان عشق، سری پر شور، زبانی سرخ، پایی استوار، دستی چنگ زده بر ریسمان توکل، دلی صبور و قلبی گداخته از نور بی منتهای حقیقت می خواهد.
آن که با تمام اخلاصش در این مسیر قدم می گذارد، نه به حوزه علمیه که به پادگان سربازی ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) قدم نهاده. و آن که نیتش یاری دین است در کنف حمایت صاحب شریعت وارد شده و در دژ مستحکم الهی پا گذاشته است.
پس اگر آتشی در دل نداری، شوری در سر نداری، یقینی در اندیشه هایت به فرمانده این پادگان مقدس وجود ندارد، همتی در جوارحت برای کشیدن بار امانت خالق نیست و صبری کریمانه برای تحمل مشقت های این مسیر نداری، قدم به این وادی نگذار که جز خسارت برای تو، ارمغانی ندارد.
قدم اول: خلوص
به حوزه بروم یا نه؟
بایست، همان جا که هستی بمان. تا جواب را نیافته ای حرکت نکن. هرچه الگوی ذهنی از طلبگی داری را فراموش کن و تنها به آنچه هست توجه کن. ورود به دنیای طلبگی مانند انتخاب رشته نیست تا پس از چند سال پشیمان شوی و آن را تغییر دهی.
برای درک واقعیت باید بدانی آنچه تو به عنوان نمونه های شاخص روحانیت در جامعه می بینی (روحانیون خوش نام و تاثیر گذار مانند رهبری و سایر مراجع تقلید، روحانیون تاثیرگذار رسانه ای مانند حجج اسلام قرائتی، عالی، انصاریان، شهاب مرادی و…) تنها یک درصد از جامعه حقیقی روحانیت هستند که عمدتا و قریب به اتفاق ایشان دارای توانمندی های شخصی بوده و راز موفقیتشان، تلاش فردی خودشان بوده است و حوزه علمیه تنها زمینه را برای رشد آنان فراهم نموده است.
پس اولین نکته ای که تو را برای گرفتن این تصمیم راهنمایی می کند، پیگیری سرنوشت آن ۹۹ درصدی است که دیده نمی شوند. سرنوشت آن هاست که می تواند برای تو نیز اتفاق بیفتد و باید غالب افرادی که به این راه آمده اند را برای ورود به این عرصه مدنظر داشته باشی.
پیامبر اکرم(ص): «طَلَبُ العلمِ فریضةٌ عَلَی کلِّ مُسلمٍ ألا اِنَّ اللهَ یحِبُّ بُغاةَ العِلْم؛ طلب علم و فراگیری آن، بر هر انسانی واجب است. همانا خداوند علم آموزان را دوست دارد
. اصول کافی، ج ۱، 30
منبع: وب مسیرطلبه