پدیده ای نایاب به نام کتابخوانی!
این روزها میزان خواندن و مطالعه کتاب از هر کاری برایمان مشکلتر شده است. ساعتها وقت برای چت و صفحههای مجازی و … میگذاریم ولی حتی چند دقیقه هم مطالعه نمیکنیم. آخرین باری که کتاب برای مطالعه آزاد خریدهاید، چوقت بوده؟ آیا کتاب را خواندید یا نه؟! شاید تزیینی برای کتابخانهی گوشهی اتاق شده است! و چه جلوهی زیبایی هم جلدهای کتابها به نمای اتاق داده است! به دوستم میگویم فلان کتاب را خواندهای؟ مِن مِن میکند و میگوید وقت نکردم. اما میبینم ساعتها درباره بازیگر فیلم بحث میکند، یا از آخرین ورژن بازی که نصب کرده است با آب و تاب تعریف میکند ولی اگر از او بپرسم از حافظ و سعدی و مولانا چند بیت بخوان، میگوید من که ادیب و شاعر نیستم. آیا این درست است که خانوادهمان تمام سریالهای تلویزیونی را مو به مو حفظ باشد، ولی مقدار کمی از وقتشان را صرف مطالعه و خواندن شرح حال بزرگان و اندیشمندان نکنند. واقعاً اشکال کار کجاست؟ اینکه خود ما علاقهای به مطالعه نشان ندادهایم؟ یا اینکه کتابهای جدید جذابیتی برای خواننده ندارند؟ به نظر شما مشکل کجاست؟
این را باور داشته باشید که به راستی جامعه وقتى فرزانگى و سعادت مى یابد که مطالعه، «کار روزانهشان باشد» کتاب میراثی ماندگار، پدیدهای شکوهمند و باارزش و عنصری رشدآفرین و روشنگر در پهنه زندگانی بشر است. نقش برجسته، والا، حساس و سازنده کتاب در پویشهای تکاملآفرین فردی و اجتماعی، ناشی از گستردگی روح ارزش دانش و بینش و ابهت و اهمیت فرهنگ مکتوب در تاریخ بشری است و به راستی سزاوار نیست که چنین عنصرهایی را به دست فراموشی یا کمتوجهی بسپاریم. کتاب، دروازهای به سوی جهان گستردهی دانش و معرفت است و کتاب خوب، یکی از بهترین ابزارهای کمال بشری است…. کسی که با این دنیای زیبا و زندگیبخش، دنیای کتاب، ارتباط ندارد، بیشک از مهمترین دستآورد انسانی و نیز از بیشترین معارف الهی و بشری محروم است.
برگهاى کتاب به منزله بالهایى هستند که روح ما را به عالم نور و روشنایى پرواز مىدهند. خوشبخت، کسى است که به یکى از این دو چیز دسترسى دارد، یا کتابهاى خوب یا دوستانى که اهل کتاب باشند.
اهمیت کتاب وکتابخوانی این است که با نهادینه کردن عادت به مطالعه در همه تفکرات و اندیشهها و دلها اقدام تا با همگانی کردن شور، شوق و عشق به کتاب و کتابخوانی که آن در جامعه استمرار داشته باشد. اما جای تاسف دارد که عادت به مطالعه جایگاهی در رشد همه جانبه در همه سطوح اجتماع ما پیدا نکرده است. و هنوز عدهای از خواندن سرباز میزنند. میبایست در پیشگیری از توسعه و گسترش بیشتر این آفت به منظور رشد و اعتلای فرهنگ عمومی کوشش و تلاش زیادی نمود و این معضل بزرگ را با جدیت و سختکوشی هر چه تمامتر از جامعه دور کرد و همه انگیزهها و موانعی که به هر دلیل در زمینه کتاب و کتابخوانی ایجاد شده است کنار رانده و با یاری و اراده قاطع تصمیم شکستناپذیری گرفته و نسبت به احیای کتاب و کتابخوانی اقدام کنیم.