نکات طلایی برای مقابله با تشنگی و افت انرژی در روزهداری
روزهداری میتواند فواید بسیاری برای سلامتی داشته باشد، ولی یکی از چالشهای آن، تشنگی و افت انرژی در طول روز است.اما راهکارهایی برای مقابله با این مشکلات وجود دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روزه بخش مهمی از بسیاری از سنتهای مذهبی است و معمولاً میتوان آن را با خیال راحت انجام داد. باوجود این، اگر شرایط خاصی مانند بارداری، شیردهی، دیابت یا بیماریهای دیگری دارید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا مشخص شود چه راهکارهایی را باید در این دوران مدنظر داشته باشید تا بتوانید بدون آسیب روزه بگیرید.
اگر دارویی مصرف میکنید، حتماً باید از پزشک خود بپرسید که آیا میتوانید با خیال راحت آنها را نادیده بگیرید یا در ساعتهای مجاز مصرف کنید میتوانید بدون غذا و مایعات مصرف کنید.
رازهای مقابله با تشنگی و افت انرژی در روزهداری
هیدراته ماندن در ساعات مجاز
بهترین راه برای جلوگیری از تشنگی، مصرف کافی آب در فاصله بین افطار تا سحر است.نوشیدن ۸ تا ۱۰ لیوان آب بهصورت تدریجی، بدون افراط، به بدن کمک میکند تا در طول روز دچار کمآبی نشود. علاوه بر آب، مصرف نوشیدنیهای طبیعی مانند شربت خاکشیر و تخم شربتی نیز مفید است.
پرهیز از غذاهای پرنمک و پرادویه
مصرف غذاهای شور، سرخشده و پرادویه باعث افزایش نیاز بدن به آب میشود؛ بنابراین، بهتر است از غذاهای سبکتر مانند سبزیجات تازه، میوهها و پروتئینهای کمچرب استفاده کنید که به حفظ تعادل آب بدن کمک میکنند
غذاهایی مانند نان سبوسدار، برنج قهوهای و جو دوسر، انرژی را بهصورت پایدار در اختیار بدن قرار میدهند و از افت قند خون جلوگیری میکنند. این مواد غذایی بهآرامی هضم شده و به حفظ سطح انرژی در طول روز کمک میکنند.
مصرف پروتئین کافی
پروتئینها نقش مهمی در حفظ انرژی بدن دارند. به طور ویژه تخممرغ، لبنیات کمچرب، گوشت سفید و حبوبات را بهعنوان منابع خوبی برای تأمین پروتئین معرفی میکند و یادآور میشود که این مواد غذایی به جلوگیری از ضعف و خستگی در طول روز کمک میکنند.
مصرف میوهها و سبزیجات پرآب
میوهها و سبزیجاتی مانند هندوانه، خیار، کاهو و پرتقال دارای آب زیادی هستند و به هیدراته ماندن بدن کمک میکنند؛ بنابراین بهتر است آنها را بیشتر در برنامه افطار خود قرار دهید. این مواد غذایی همچنین حاوی ویتامینها و مواد معدنی موردنیاز بدن هستند.
پرهیز از نوشیدنیهای کافئیندار
چای پررنگ، قهوه و نوشابههای گازدار باعث افزایش دفع آب از بدن میشوند و میتوانند تشنگی را تشدید کنند. بهتر است مصرف این نوشیدنیها را در ماه رمضان به حداقل برسانید.
خواب کافی و استراحت مناسب
کمخوابی میتواند احساس خستگی و ضعف را تشدید کند. داشتن خواب منظم و کافی به بدن کمک میکند تا انرژی خود را در طول روز حفظ کند. داشتن خواب و استراحت کافی اجازه میدهد تا بدن بتواند در روزهای روزهداری عملکرد بهتری داشته باشد.
با رعایت این نکات، میتوان روزهای سالمتر داشت و از افت انرژی و تشنگی در طول روز جلوگیری کرد.
منبع: راه دانا