نقش زنان در انتخابات
در جریان فتنه 1401 دشمن تلاش کرد با ایجاد دوگانه های سوری ارزش و منزلت زن را در جامعه ایرانی کم اهمیت نشان دهد. در همین زمینه تبلیغات رسانه ای دشمن با شدت بیشتری دنبال شد. سرویس اطلاعاتی، امنیتی محور دشمن با ایجاد کلید واژه های حجاب اجباری، آزادی زن و … بدنبال آن بود که زن ایرانی را مقابل نظام اسلامی قرار دهد. این در حالی است که اسلام، برای زنان جایگاهی والاتر و بالاتر از نگاه کنونی بشری متصور شده است و آن جایگاه؛ انسانسازی است و وجود این اعتقاد و این نگاه در بیانات امامین انقلاب اسلامی چه معمار کبیر حضرت امام رحمةالله و چه رهبر معظم انقلاب به وفور به چشم می خورد. زنان در دوره های حساس تاریخی-اگر نگوییم تأثیرگذارترین- اما برای اسلام و اعتلای آن جزو مؤثرترینها بودهاند و در برهههای تاریخی این ملت نیز نقش پیشبرنده و مؤثر داشتهاند؛ چه در شکلگیری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در کنار و دوشادوش مردان مبارز زنان مبارزی چون مرضیه حدیدچی دباغ و بانو طاهره سجادی را میبینیم که باوجود تحمل شکنجههای پرشمار، باز از راه و هدف خود چشم نمیپوشیدند. در برهه جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و نهال نوپای انقلاب اسلامی نیز این زنان بودند که خوش درخشیدند و نام جاودان خویش را بر تارک پرفروغ این مرز و بوم هک کردند؛ زنانی همچون شهیده نسرین افصل، بانو حیدرپور، شهیده ناهید فاتحی کرجو و بسیاری دیگر از شیرزنان این مرز و بوم. رهبر معظم انقلاب بر این مهم تأکید دارند که زن مسلمان ایرانی دارای هویت والایی است و بر این اساس میتواند پشتیبان و پیشران جامعه در عرصههای مختلف سیاسی و اجتماعی و فرهنگی باشد؛ چرا که مهمترین و کلیدیترین نقش در خانواده برعهده او است.
زن ایرانی در مسیر پیشرفت توانست علم و تقوا را در هم آمیزد و سرآمد سرعت بخشی نظام در عرصههای مختلف شود. از جمله ارکان اساسی جمهوری اسلامی ایران در سیاستگذاری و سیاستسازی از ابتدای انقلاب اسلامی، مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد نظارت و قانونگذاری است که در نگاه معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران در رأس امور قرار دارد؛ بنابراین میتوان گفت حضور حداکثری در انتخابات مجلس و همچنین انتخاب انسانهای وارسته میتواند گامی بلند در مسیر پیشرفت ایران اسلامی باشد؛
پس لازم است که برای این دو مهم کوشید:
۱-حضور حداکثری: مجلس پیشبرنده نظام است و مشارکت بالا، حمایت جدی برای پیگیری مجدانه اهداف را میسر میکند.
۲- انتخاب انسانهای وارسته؛ چراکه قداست و تأثیرگذاری یک مجموعه به حضور افراد آن است و یک مجموعه بدون حضور افرادی متقی، مردمی، کارآمد و دلسوز، بصیر و حافظ منافع ملی، صادق و اهل خدمت به مردم نمیتواند منشأ اثر و خیر باشد.
چنانچه رهبر معظم انقلاب فرمودند: “آنچه که برای مردم در این انتخابات و همه گزینشهای ملی و انتخابات مهم است، این است که سطح کارآمدی نظام روزبهروز ارتقا پیدا کند، این اساس مسئله است” و این مهم باید بر اساس چهار خصوصیت شکل گیرد: ۱- مشارکت قوی ۲- رقابت واقعی ۳- سلامت ۴-امنیت.
بر مبنای بیانات امام خامنهای بانوان در هر دو عرصه میتوانند نقش ایفا کنند و مؤثر باشند؛ هم در حضور حداکثری و مشارکت پایدار و هم در انتخاب انسانهای وارسته .
بانوان با القای فکر و اندیشه صحیح خود میتوانند عزم اعضای خانواده خود را برای حضور پررنگ در روز انتخابات جزم کنند و این میتواند مهمترین نقش او باشد؛ یعنی تهییج و ترغیب همسر و فرزندان و همکاران و دانشجویان به فعال بودن در انتخابات؛ که این نقش در امتداد نقش آفرینی آنان در سالیان جنگ و مبارزه است. از سوی دیگر با توجه به آنکه زنان در برخی مسائل از جمله شناخت اشخاص و راهبردها و جریانها، دقیقتر و ظریفتر از مردها به صحنه نگاه میکنند؛ بنابراین میتوانند در شناخت نامزدهای اصلح انتخاباتی موشکافانهتر ورود کنند و با ورود جدی، آرمانهای خود را مطالبه کنند.
پایگاه بصیرت / گروه سیاسی/فاطمه حدادی