مبارزه تمامعیار فرهنگی
جنگ نرم که در پی از پای درآوردن اندیشه و تفکر جامعه هدف میباشد تا حلقههای فکری و فرهنگی آن را سست کند و با بمباران خبری و تبلیغاتی در نظام سیاسی اجتماعی حاکم تزلزل و بیثباتی تزریق کند از جمله مباحثی است که از دیر زمان،در دنیا شکل گرفته است. این موضوع، علیه ایران از گستره و عملکرد وسیعی برخوردار میباشد چرا که دشمنان قسم خورده این آب وخاک که دست پلیدشان از منابع این مملکت بریده شده است میخواهند جامعه ما را به بن بست کشیده تا از این رهگذر به اهداف شوم خود دست یابند.
از آنجا که ایران امروزه به لحاظ وسعت سرزمینی، کمیّت جمعیت، کیفیت نیروی انسانی، امکانات نظامی، منابع طبیعی سرشار و موقعیت جغرافیایی ممتاز در منطقه خاورمیانه و نظام بینالملل به قدرتی کمنظیر تبدیل شده است.
لذا از دید کارشناسان سیاسی کشورهای غربی، دیگر نمیتوان با یورش نظامی و جنگ سخت آن را سرنگون کرد بلکه تنها راه سرنگونی نظام جمهوری اسلامی پیگیری مکانیسمهای جنگنرم و به کارگیری تکنیکهای عملیات روانی با استفاده از سه راهبرد دکترین مهار، نبرد رسانهای و ساماندهی و پشتیبانی از نافرمانی مدنی است.
از یک دیدگاه و بر اساس آنچه از پی آمدهای رسانههای الکترونیک جدید مطرح است، جهان و به تبع آن کشور ایران، وارد عصر دوم رسانه ها شده است که برخلاف دوره مدرن و عصر اول رسانهها، آینده آن به طور کامل قابل پیش بینی نیست و اطلاعات، حرف آخر را میزند.
جهان امروز، جهانی انباشته از سرگشتگیها، دودلیها، تردیدها، پرسش های جدید و در یک کلام، جهانی بی ثبات و بسیار متغیر است. این جهان، دیگر مانند گذشته منظم و قابل کنترل نیست و پی آمدهای ناخواستنی بسیاری دارد. بنابراین، رسانههای جدید الکترونیکی نقش بسیار مؤثری در تغییرات فرهنگی ایران ایفا خواهند کرد.
رهبر معظم انقلاب، جنگ رسانههای غرب علیه ایران را یکی از جلوههای جنگ نرم معرفی میکنند: «امروز تهاجم فرهنگی با استفاده از ابزارها و فن آوری های جدید ارتباطی خیلی جدی است. صدها وسیله و راهرو اطلاعات به سمت فکر جوان و نوجوان ما وجود دارد. از انواع شیوههای تلویزیونی و رادیویی و رایانهای و امثال اینها دارند استفاده میکنند و همین طور به صورت انبوه، افکار و شبهههای گوناگون را در آنها میریزند. باید در مقابل اینها ایستاد. امروز نمیشود به همان روش های قدیمی خودمان اکتفا کنیم. البته که جوان نمیآید. جوان را باید بشناسید. فکر او را باید بشناسید. آنچه را که به او هجوم آورده، باید بشناسید. تا میکروب و بیماری را نشناسید که علاج نمیتوان کرد. اینها همه ملایی میخواهد. درس خواندن، مطالعه کردن و کار کردن که همه اینها زیر عنوان مهارتهای دینی خلاصه میشود».(۱)
ایشان در کلامی دیگری میفرماید: «حقیقتاً جبههی وسیعی از جبهههای دشمن، با ابزارهای مؤثر و خطرناک و کارآمد، و با استفاده از علم و فنآوری به وجود آمده، برای اینکه جمهوری اسلامی را با یک تهاجم فرهنگی مواجه کنند و آن را مورد یک حمله و مبارزهی فرهنگی قرار دهند. چنین مبارزهای، اگر در مقابلش حرکتی انجام نگیرد، بلاشک پیروز خواهد بود. این مبارزه، مثل مقابلههای سیاسی و نظامی نیست و چنانچه در مقابلش مبارزهای همانطور هوشمندانه و با استفاده از همان روشها، یا روشهایی که جایگزین آنها باشد، صورت نگیرد، از آن مبارزههای بسیار خطرناک و تهاجم های بسیار نابودگر و پوک کننده و از بین برنده خواهد بود..».(۲)
اهداف دشمن در هجمه به مرزهای نرم
چنان که گفته شد، هدف اصلی تهدید نرم عبارت است از تحمیل اراده بر حریف و سرنگونی کشور مورد تهاجم با استفاده از شیوهها و ابزارهای غیرنظامی. پیرامون انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران، نظام سلطه و استکبار به سرکردگی ایالات متحده امریکا، اهدافی را در تهدید نرم و لطمه زدن به مرزهای عقیدتی و ادراکی دنبال میکنند تا به استحاله شناختی و در نهایت به نابودی دین اسلام و حرکت انقلاب اسلامی بیانجامد. لذا رهبر انقلاب معتقدند، امروز دشمن با شیوه بسیار زیرکانهای در داخل، در حال یک جنگ و مبارزه تمامعیار فرهنگی علیه ماست.(۳)
میتوان براساس آموزههای اسلامی و آیات قران کریم، اهداف پنجگانه زیر را به عنوان اهداف محوری جبهه باطل، علیه جریان حق با توجه به ابزارها و شیوههای جنگ نرم و نفوذ به مرزهای شناختی و عقیدتی دانست:
۱- بیانات رهبر انقلاب در دیدار روحانیون استان سمنان ۱۳۸۵/۰۸/۱۷
۲- بیانات رهبر معظم انقلاب ۱۳۷۱/۰۹/۱۹
۳- برگرفته از بیانات در دیدار با مسئولین و کارگزاران نظام ۲۳ مهر ۱۳۸۰
۴- قرآن کریم، سوره توبه، آیه ۳۲
۵- قرآن کریم، سوره انفال، آیه ۳۰
۶- قرآن کریم، سوره نساء، آیه ۴۶٫
۷- قرآن کریم، سوره توبه، آیه ۱۰۷
۸- قرآن کریم، سوره فجر، آیه ۱۱ و ۱۲٫
پایگاه تبييني تحليلي مصداق – تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۸