چهار روش مقابله امام روح الله با کشف حجاب رضاخانی
امام خمینی (ره) از روشهای آموزشی برای مقابله با کشف حجاب استفاده میکرد. ایشان در تدریسهای خود و در جریان مبارزات فکری، به آموزش مردم و بهویژه زنان درباره ضرورت حجاب در اسلام پرداخت و برای ترویج حجاب و اهمیت آن، تلاش میکرد و به آنان توضیح میداد که حجاب نهتنها موجب حفظ کرامت و شرافت آنهاست، بلکه از منظر دینی نیز یک فریضه است.
خبرگزاری حوزه | رضاشاه در سال ۱۹۳۶ قانونی را به تصویب رساند که به موجب آن زنان ایرانی مجبور به برداشتن حجاب خود شدند. این سیاست هویت دینی و ملی زنان و مردان غیور ایران را هدف قرار داد.
امام خمینی (ره) بهعنوان بزرگترین مخالف این سیاست، موضعی قاطع و مستحکم در برابر آن گرفت و به مبارزهای بیامان علیه آن پرداختند. ایشان کشف حجاب را بهعنوان تلاشی برای تحمیل فرهنگ غربی و جدا کردن مردم از ارزشهای اسلامی و دینیشان مورد انتقاد قرار میداد.
زندگی به سبک فاطمه (سلام الله علیها)
شناخت جایگاه ایشان حضرت زهرا سلام الله علیها بالاست که در این زمینه حضرت امام صادق علیه السلام می فرمایند:
«… فمن عرف فاطمة حق معرفتها فقد ادرک لیلة القدر / هر کس به شناخت حقیقی فاطمه علیها السلام دست یابد، بی گمان شب قدر را درک کرده است . (بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۶۵)
دلیل آنکه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را می توان زن مسلمان مجاهد نامید و به عنوان الگو معرفی کرد:
الف) مبارزات اجتماعی و سیاسی:
فاطمه در طول زندگی خود، شاهد و مشارکتکننده در بسیاری از رویدادهای مهم تاریخ اسلام بوده است. او در دفاع از حق و عدالت، مبارزات بسیاری کرده و در برابر ظلم و ستم ایستادگی کرده است.
ب) نماد صبر و استقامت:
پس از رحلت پیامبر اسلام، فاطمه در برابر بسیاری از مشکلات و سختیها صبورانه مقاومت کرد و از حق اهل بیت دفاع کرد.
فاطمه به عنوان الگوی زنان مسلمان، نشان داده است که یک زن میتواند همزمان همسری مهربان، مادری فداکار و مبارزی شجاع باشد.
فاطمه زهرا علیها السلام در اسلام یک اسوه بود، در جهاد برای اسلام، در صبر مصائب اسلام الگو بود؛ در همه سختی ها در همه مشکلات، در کنار پدرش بود، در جنگ ها همراه پدرش شرکت می کرد غصه هایش را را بر طرف می ساخت، همواره در کنارش بود.
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در سختی ها در کنار او آرامش می گرفت، در لحظات بسیار طاقت فرسا با او قوت می گرفت؛ او به معنای حقیقی کلمه یک زن مسلمان مجاهد بود. (شهید صدر، بارقه ها، ص ۵۴)
فاطمه، الگوی یک زن مسلمان مجاهد
اثرات مخرب سرزنش، در زندگی مشترک
برای زندگی مشترک، دشمن های وجود دارد که یکی از خطرناک ترین آنها سرزنش کردن است. زوج های هستند که به جای لذت بردن از زندگی به دنبال عیب های هم میگردند تا آنها را مانند پُتک بر سر هم بزنند. اما زوج های…
سرزنش زن یا شوهر نسبت به یکدیگر، خانواده را دچار بدبینی میکند و زوجین هر یک احساس میکنند در دل همسر خود جایگاهی ندارند.
صفحات: 1· 2
از غزه رفتیم و در دیرالبلاح آواره ماندهایم!
روایت نور اینگونه است که همیشه یک بمب یا یک گلوله، یک موج ترس را با خود به همراه دارد و با افزایش تعداد شهدای مردم غزه انگار از مذاکرات برای پایان دادن به این جهنم به وجود آمده توسط رژیم اشغالگر دورتر میشوند.
-«نور الاسی» 21 ساله با حمله نیروهای صهیونیستی با خانوادهاش به دیرالبلاح میروند تا شاید با تمام شدن جنگ دوباره با امید به خانههایشان برگردند. به امید برگشت تمام وسایلش که یادآوریهای کوچکی در خانه آرامشبخششان داشتند را برمیدارد تا با آخرین حمله دوباره به خانه امنشان برگردند اما برگشتشان طولانی میشود.
-«نور» با تمام امیدی که داشت، حس میکرد مثل همیشه حمله رژیم اسراییل یک هفته یا شاید یک تا دو ماه طول میکشد و بعد همهچیز به حالت آرامش قبل برمیگردد اما متاسفانه جنگ بیش از 10 ماه است که طول کشیده و تمام نمیشود.
-این دختر 21 ساله با مرور خاطراتش در خانهای که در غزه داشتند دیگر نمیداند برگشت به خانه یا داشتن خانه برایش رویا باقی میماند یا باز هم میتواند در کنار خانوادهاش صاحب خانهای گرم و صمیمی شود و به قول نور این دردناکترین و وحشتناکترین اتفاقی است که برای مردم غزه رخ داده که خانههایشان ویران شدند.
-روایت نور اینگونه است که همیشه یک بمب یا یک گلوله، یک موج ترس را با خود به همراه دارد و با افزایش تعداد شهدای مردم غزه انگار از مذاکرات برای پایان دادن به این جهنم به وجود آمده توسط رژیم اشغالگر دورتر میشوند.
-اسراییل بیش از 40 هزار نفر را کشته و مردمی که در این وضعیت گرفتار شدند میدانند که قطعا این آمار بیشتر است چون خانههایی که بمباران شدهاند و افراد زیر آوار ماندهاند هنوز کاملا مشخص نشدهاند و آواربرداری صورت نگرفته و آوارها پاک نشده است و البته ما هم هر بار با پرتاب بمب از خودمان میپرسیم، کجا برویم؟
-بزرگترین آرزویم این است که کشورم را آزاد ببینم، ادامه تحصیل بدهم و در دانشگاه تحصیل کنم و بعد میراث و تاریخمان را به جوانان کشورم آموزش بدهم ولی در حال حاضر ما از خانهمان در غزه رفتیم و امروز در دیرالبلاح شهری که قبلا درخت زیتون و نخل داشت اما الان خفه است، آواره ماندهایم.
منبع: تبیان
شعار معروف فرزند کمتر زندگی بهتر از کجا به ایران آمد؟
تحولات جمعیت در ایران فراز و نشیبهای بسیار زیادی پیدا کرده است، واقعیت آن است که تحولات جمعیتی ایران به ویژه در هر دو پهلوی فراز و فرود داشته است و تفکرات کنترل موالید و کم کردن تعداد فرزندان داشته اند.
تفکرات کنترل موالید و کم کردن تعداد فرزند هر خانواده، از اواخر دوره رضا شاه آغاز شد، زمان محمدرضا شاه پهلوی این طرح به کمیته ای سپرده شد، آن کمیته تحت سرپرستی و مدیریت ستاره فرمانفرمایان که از حمایت بالای دربار شاه برخوردار بود، آغاز به کار کرد.
آغاز این سیاست از دهه ۱۳۳۰ بود و در دهه ۱۳۴۰ فعالیتهای جریان کنترل جمیت اوج داشت، نماد و شعارش همان شعار معروف «فرزند کمتر زندگی بهتر» شد، پس این شعار، شعار پس از انقلاب اسلامی نیست، این شعار پیش از پیروزی انقلاب طراحی شد و از شورای تحدید موالید ایالت متحده که خانم فرمانفرمایان آنجا تحصیل کرده بود بنا شد.
میخواستند نرخ باروری ۶.۵ فرزند به ازای یک زن را به 4 فرزند برسانند
خبر گزاری فارس
تحدید نسل از اواسط دهه ۷۰ باید متوقف میشد
یکى از مهمترین موجودى هاى باارزش ما، همین نسل جوانِ تحصیلکرده است. نسل جوان تحصیلکرده، هم شجاعت دارد، هم امید دارد، هم نشاط و تحرک دارد. من همین جا در داخل پرانتز عرض بکنم؛ یکى از خطاهائى که خود ما کردیم – بنده خودم هم در این خطا سهیمم – این مسئله ى تحدید نسل از اواسط دهه ى ۷۰ به این طرف باید متوقف میشد. البته اوّلى که سیاست تحدید نسل اتخاذ شد، خوب بود، لازم بود، لیکن از اواسط دهه ى ۷۰ باید متوقف میشد. این را متوقف نکردیم؛ این اشتباه بود. عرض کردم؛ مسئولین کشور در این اشتباه سهیمند، خود بنده ى حقیر هم در این اشتباه سهیمم. این را خداى متعال و تاریخ باید بر ما ببخشد. نسل جوان را باید حفظ کرد. با این روند کنونى اگر ما پیش برویم – من چندى پیش هم در ماه رمضان در سخنرانى گفتم – کشور پیر خواهد شد. خانواده ها، جوانها باید تولید مثل را زیاد کنند؛ نسل را افزایش دهند. این محدود کردن فرزندان در خانه ها، به این شکلى که امروز هست، خطاست. این نسل جوانى که امروز ما داریم، اگر در ده سال آینده، بیست سال آینده و در دوره ها و مرحله هاى آینده ى این کشور بتوانیم آن را حفظ کنیم، همه ى مشکلات کشور را اینها حل میکنند؛ با آن آمادگى، با آن نشاط، با آن شوقى که در نسل جوان هست، و با استعدادى که در ایرانى وجود دارد. پس ما مشکل اساسى براى پیشرفت نداریم.
بیانات در اجتماع بزرگ مردم بجنورد ۱۳۹۱/۰۷/۱۹