یک طرح_خوب
امروز یه بنده خدایی یه ایده خوبی میداد درباره فرزندآوری ویژه مادر بزرگ ها حیفم اومد با شما در میان نگذارم.💕
🔸می گفت:مامان بزرگ های مؤمن؛
اگه باور دارید زیاد شدن آمار شیعه امیرالمؤمنین چه تأثیر دنیوی اخروی والایی داره، حتما به اینم توجه دارید که کمک به فرزند آوردن بچه هاتون بالاترین عبادته وتأثیر عالی و بی نظیر بر سرنوشتتون داره .
✨در زمینه فرزند آوری به بچه هاتون اعلام حمایت وهمکاری کنید.
✨بهشون دل وجرأت بدید و ترسشون رو بریزید.
✨با افتخار از شادیهای فرزنددار شدن خودتون تعریف کنید تا بفهمند تلاش در این عرصه افتخار آمیزه
✨صرفه جویی وساده زیستی رو بعنوان یک ارزش والا بهشون تلقین کنید وتجمل گرایی و شیک وپیک بازی های بیخودی رو از چشمشون بندازید.
اگر بچه تون وضع مالیش خوب نیست قربة الی الله:
✨تو خرج پوشک نوه تون شریک بشید.
✨به بهانه های کوچک مایحتاجشون رو (لباس،کفش،کیف،چادر و…) هدیه بدید تا نیاز به خرید نداشته باشند.
✨هر از گاهی غذا بپزید براشون بفرستید تا در پول و وقت و انرژیشون صرفه جویی بشه.
✨بگید هر از گاهی نوه ها رو بفرستند پیش شما زن وشوهر برن تفریح واستراحت عروس دامادی.
✨یه بارم مهمونشون کنید یه سفر مشهد برن، هم بیمه امام رضا بشن هم حال وهوا عوض کنند و روحیه بگیرند. .(مطمئن باشید برکات این زیارت برای شما از زیارت رفتن خودتون بیشتر نباشه کمتر نیست.)
✨یک سال لوازم التحریر مدرسه رو به مناسبت اول مهر و…به نوه هاتون هدیه بدید حتی به نیت خیرات وشادی روح درگذشتگان.
✨یک سال مانتو شلوار وکیف وکفش مدرسه رو هدیه بدید.
✨گاهی به جای مسجد وهیئت رفتن ،نوه کوچیکه رو نگهدارید نوه بزرگ ترها باپدر ومادر برن هیئت ومسجد هم سرشون باد بخوره هم عطر معارف الهی به مشامشون برسه.
🔹میگفت:
مادر بزرگای عزیز ونازنین
وقت کمه
جمعیت شیعه در حال کم وکمتر شدنه
دین خدا درخطره
عمر من وشماهم رو به پایانه و
سفر آخرت در پیشه
ثروت دنیا به دنیا میمونه مگه این که تبدیل به ارز آخرتی بشه👌
❤️طلا مون رو بفروشیم باهاش از خدا نوه بخریم.❤️
حواسمون باشه که هر نوه، یک نفر نیست ؛ ان شاءالله یک نسل شیعه تا قیامت دنبال خودش میاره.🤗
طلا بفروشیم به جوان ترها کمک کنیم.🤔
🔹کاری کنیم بعد از مرگمون یک نسل ،دو نسل ،سه نسل شیعه امیرالمؤمنین بیشتر روی کره زمین از برکت همت ما باقی بمونه و پرونده عمل صالحمون تا قیامت بسته نشه و….
🌿شماهم اگه پسندیدید …..
✨خدا رو چه دیدید!
پرورش مهارت تصمیمگیری در کودکان
این ۳ نکته را در نظر داشته باشید :
۱. تصمیم گیری کودک
۲. اجازه اشتباه کردن
۳. مواجه با پیامدهای تصمیم
◀️ به فرزندتان اجازه بدهید دربارهی مسائل جزئی تصمیمگیری کند. این روش به مرور باعث تقویت این مهارت و ایجاد احساس مسئولیتپذیری در فرزندتان میشود و موجب حفظ استقلال کودک و بالا رفتن عزت نفس او میشود.
✅ به فرزندتان اجازه بدهید اشتباه کنند. جسارت تصمیمگیری درست زمانی ایجاد میشود که بچهها بارها و بارها تصمیم بگیرند و حتی اشتباه کنند. پس وقتی فرزندتان توانایی انتخاب دارد، به جای او تصمیم نگیرید. اشتباه کردن را به حساب کسب تجربه او بگذارید.
❇️ اجازه بدهید فرزندتان با پیامدهای طبیعی و منطقی تصمیمهایش مواجه شود و تجربه کسب کند، چه پیامدهای خوب و چه پیامد های بد. و به مرور زمینهای برای تصمیمگیریهای بزرگتر و مهمتر فراهم کنید و ریسککردن را به فرزندتان یاد بدهید، تا اعتماد به نفس در کودک خود را تقویت کرده باشید.
✍خانم دکتر بلوری
لزوم چشم پوشی از خطاها
لازم است زن و شوهر از اشتباهات هم چشم پوشی کنند و بسیاری از خطاهای هم را نادیده بگیرند تا احساس آرامش و لذت کنند.
مقدمه
یکی از بهترین صفات های که خداوند به انسانها بخشیده و به وسیله آن میتوانند روح خودشان را بزرگ کنند، بخشندگی و اغماض از خطاهای دیگران است.در زندگی شخصی و اجتماعی با افرادی مواجه میشویم که با رفتارهای خودشان سبب آزرده خاطری ما میشوند، در اینجا نحوه رفتار دیگران با هم متفاوت میشود؛ برخی از افراد هستند که مانند آنها رفتار میکنند. اما گروهی هستند که با سعه صدر برخورد میکنند و رفتار مناسبی نشان میدهند. وَالَّذِینَ لَا یَشْهَدُونَ الزُّورَ وَإِذَا مَرُّوا بِاللَّغْوِ مَرُّوا کِرَامًا. و آنان هستند که به ناحق شهادت ندهند و هرگاه به عمل لغوی (از مردم غافل) بگذرند بزرگوارانه از آن درگذرد. [1] این بخشیدن و عفو کردن اشتباهات دیگران و نادیده گرفتن آن، یکی از مکارم اخلاق در آداب اجتماعی است و باعث تداوم روابط میشود.
مهمترین وظایف متقابل همسران
رعایت وظایف متقابل از سوی دو همسر تأثیر بسزایی در تحکیم و پایداری خانواده دارد و در اینجا به برخی از آنها اشاره میگردد.
1ـ حفظ از انحراف
خداوند در یک کلام، حقّ و وظیفة میان زن و شوهر را روشن نموده است: ﴿…هُنَّ لِبَاسٌ لَّکُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ…: … آنها لباس شما هستند و شما لباس آنها (و هر دو زینت هم و سبب حفظ یکدیگرید)…﴾ (البقره/۱۸۷). لباس از یکسو، انسان را از سرما و گرما و خطر برخورد اشیاء به بدن حفظ میکند و از سوی دیگر، عیوب او را میپوشاند، و نیز زینتی است برای تن آدمی. این تشبیه که در آیة فوق آمده، اشاره به همة این نکات است. دو همسر یکدیگر را از انحرافها حفظ میکنند، عیوب هم را میپوشانند، وسیله راحت و آرامش یکدیگرند و هر یک زینت دیگری محسوب میشود. این تعبیر نهایت ارتباط معنوی مرد و زن و نزدیکی آنها به یکدیگر و نیز مساوات آنها را در این زمینه کاملاً روشن میسازد؛ زیرا همان تعبیر که دربارة مردان آمده، بدون هیچ تغییر دربارة زنان هم آمده است (ر.ک؛ مکارم شیرازی و دیگران، 1354، ج 1: 733).
بر اساس این آیه و نیز آیات و روایات دیگر، همسران مایة زینت هم هستند و عیبهای یکدیگر را میپوشانند و یکدیگر را محافظت میکنند و از گناه بازمیدارند.
صفحات: 1· 2
حقوق اعضای خانواده و تأثیر آنها در استحکام خانواده
الف) حقّ والدین بر فرزندان
امام سجّاد(ع) در رسالة حقوق خود حقّ پدر و مادر بر فرزندان را اینگونه بیان میفرماید: «حقّ مادرت این است که بدانی او تو را حمل کرده، آنگونه که کسی کس دیگر را حمل نکند و از شیرة جانش تو را خورانده، آنگونه که کسی دیگری را نخورانده است و به راستی، او با گوش، چشم، دست، پا، مو، پوست و تمام اندامش تو را نگهداری کرده است و از این نگهداری نیز خشنود و شاد و پیوسته در کار بوده است. حقّ پدرت این است که بدانی بهراستی او ریشة توست و تو شاخة اویی و چون او نبود، تو نیز نبودی. پس هرگاه در خویش چیزی دیدی که پسندیده آمد، آگاه باش که این نکویی در تو ریشه در پدرت دارد. بنابراین، خدای را ستایش نما و به اندازة آن نکویی، سپاسش دار، وَ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللهِ» (حرّانی، 1363: 263). از اینجاست که انسان درمییابد که چرا خداوند مسألة نیکی به پدر و مادر و شکر زحمات آنها را مقدّمهای بر شکر خود شمرده است.
عوامل تحکیم خانواده در اسلام
عوامل فراوانی در تحکیم بنیان خانواده و سرزندگی آن مؤثّرند که در ذیل به مهمترین آنها پرداخته شده است:
1) حُسن معاشرت، تضمین تحکیم خانواده
2)حکومت نظم و انضباط در میان اعضای خانواده
3) توجّه به یکسانی در آفرینش
4) همکاری و همدردی
5) مشاوره با یکدیگر
6) وجود عشق، مهر و محبّت میان اعضای خانواده
7) آشنایی کامل اعضای خانواده با حقوق و وظایف خود
ده روش جهت ترغیب کودکان به انجام تکالیف مدرسه
وقتی کودکان تکالیف شان را انجام نمی دهند برخی والدین آن را شخصی تلقی کرده و به شدت عصبانی و ناراحت می شوند، در حالی که اصلا چنین نیست. کودک مایل نیست این کار را بکند و برای آن دلایل مختلفی دارد نه این که از شما خوشش نمی آید یا با شما لجبازی می کندچند روش برای تشویق کودکان به انجام دادن مرتب و منظم تکالیف مدرسه
کودکان از اینکه کاری کنند شما به آنها افتخار کنید لذت می برند. چند روش برای تشویق کودکان به انجام دادن مرتب و منظم تکالیف مدرسه شان وجود دارد که در این مقاله به آنها پرداخته شده است:
1.اختصاص فضایی برای انجام دادن تکالیف
یک نقطه آرام و ساکت برای کودک خود درنظر بگیرید تا او هنگام نوشتن تکالیفش کاملا حواسش جمع باشد.
2. برای هر کودک فضای مربوط به خودش را ترتیب دهید
به منظور به حداقل رساندن جروبحث و حواس پرتی، برای هر یک از کودکان خود، فضایی منحصر به خودشان در نظر بگیرید تا با توجه کامل تکالیف شان را انجام دهند.
3. هنگام انجام تکالیف، فناوری را دور نگهدارید
هنگام انجام تکالیف مدرسه ، کودکان نباید از موبایل و تبلت و یا هر نوع فناوری که حواس آنها را به جایی دیگر معطوف می کند، استفاده کنند.
4. برنامه ای منظم برای او آماده کنید
اگر کودک تان برنامه منظم روزانه داشته باشد، خود به خود به سراغ کارهایش می رود. می توانید بین برنامه های او، زنگ تفریح هم اختصاص دهید.
5. توقعات تان را از او روشن و مشخص بیان کنید
کودکان باید بدانند که نسبت به تکالیف شان از آنها چه انتظاراتی دارید. با آنها در این خصوص با حوصله صحبت کنید. برای او مرز تعیین کنید و در خصوص قوانین تان نیز ثابت قدم باشید.
6. از او تعریف و تمجید کنید
کودکان از اینکه کاری کنند شما به آنها افتخار کنید لذت می برند. البته می توانید هر از گاهی برای اینکه انگیزه او را در انجام دادن تکالیفش افزایش دهید، برای او جایزه ای تهیه کنید. البته این کار نباید دایما صورت گیرد تا تاثیرگذار باشد.
7. هرگز به او رشوه ندهید
رشوه دادن بدترین روشی است که برخی از والدین به کار می برند. در این صورت کودکان صرفا به منظور به دست آوردن امتیازات مادی کاری را انجام می دهند و هرگز از خود کار لذت نمی برند و حتی ممکن است، درس های شان را نیز یاد نگیرند. رشوه دادن فقط انگیزه کودکان را از بین می برد.
8. گاهی اوقات برخی از رفتارهای نامناسب را نادیده بگیرید
توجه زیاد نشان دادن به کودکان، مثلا زمانی که تکالیف شان را انجام نمی دهند و یا کاری را که وقتش نیست، انجام می دهند، آن رفتار نامناسب را تشدید می کند. بنابراین در این گونه مواقع، صبوری به خرج داده و آرام بمانید. هرگز عصبانیت به خرج ندهید.
9. انجام تکالیف، مسئولیت اوست، نه شما
خیلی مهم است که کودک تان از همین زمان، مسئولیت های خود را بشناسد. مثلا اگر دفتر یا کتابش را در مدرسه جا گذاشت، اگر خودش راه حلی پیدا کرد، عالی است اما اگر نتوانست، شما به او کمک نکنید و بگذارید با عواقب سهل انگاری خود روبه رو شود.
10. اگر لازم است، بگذارید کودک تان توبیخ شود
اگرچه این لحظات هم برای شما و هم برای او دردناک و سخت خواهد بود، اما او باید در قبال کارهای خود احساس مسئولیت کند و با پیامدهای اعمالش رو به رو شود.
عوامل روان شناختی موثر بر انتخاب سبک زندگی
آنچه به زندگی انسان شکل می دهد، سبکی است کسبک زندگیه او برای زیستن برگزیده است. در این نوشتار به بیان 4 عامل مهم روان شناختی که بر انتخاب سبک زندگی موثر است، اشاره خواهیم کرد.
مقدمه
سبک زندگی، بخشی جدای ناپذیر از زندگی انسان است. درست تر آن است که گفته شود، سبک زندگی است که به زندگی انسان یک هویت مناسب می دهد و باعث شکل گیری ابعاد حیات او می شود. هیچ انسانی را نمی توانید بیابید که سبکی را برای زیستن خود انتخاب نکرده باشد.
سبک زندگی، مشی کلی فرد و الگوی غالبی انسان در جهت رسیدن به اهداف و غلبه بر مشکلات خود است. از همین روی سبک زندگی از دو بخش مهم تشکیل شده است:
مبانی نظری سبک زندگی: ریشه و پایه سبک زندگی برگرفته شده از مبانی نظری فرد و افراد یک جامعه است. باورها، ارزش ها، عقاید، انگیزه ها را می توان به عنوان مبانی نظری سبک زندگی برشمرد. این که چگونه فکر کنید و چه چیزهایی دارای اولویت در نزد شما باشد، بر روی انتخاب سبک زندگی شما تاثیر می گذارد.
فرهنگ عملی سبک زندگی: رفتارها و اعمالی که شخص انجام می دهد، بروزات رفتاری همان سبک زندگی است. نوع خوابیدن، نوع خوردن، نوع پوشش، نوع رفتار با دیگران، نوع طراحی ساختمان و منازل نمونه هایی از فرهنگ عملی سبک زندگی به شمار می آیند.
پرورش تقدیرالمعیشه در فرزندان
آیت الله حائری شیرازی
بعد از اینکه به فرزندانتان پول توجیبی میدهید، به آن فرزندی که پولش را بیخود خرج نکرده، جایزه هم بدهید؛ یعنی نگاه کنید که با این پول چه خریدهاند و به آن بچهای که درست خرج کرده، جایزه بدهید. به بقیه هم بگویید: از اول به شما گفتم که اگر پول را حرام کنید و برای عیاشی مصرف کنید، جریمه میکنم و از شهریهتان کم میکنم؛ اما اگر پول را بجا خرج کردید و با آن، ضرورتهای زندگی و مدرسه و چیزهای ماندنی خریدید، پورسانت هم میدهم و ماه دیگر، ده درصد اضافه میکنم.
📖 راه رشد، جلد چهار، صفحه ۲۰۵
زندگیت رو از نو درست بساز
🏡جایی که هر روزت رو متفاوت از دیروز میکنیم!
🌱 اینجا دربارهٔ تمامِ رازهای زندگی یاد میگیری:
✔️ ذهنِ سازمان یافته: چطور افکارت رو مدیریت وهدفمند کنی؟🧠
✔️خودشناسی وشخصیت شناسی: شناخت خود وشناخت تیپ های مختلف شخصیتی وبهبود روابط🫀
✔️ خانهٔ دلنشین: از شلوغی تا نظم دائمی(قدم به قدم) 🏠
✔️ فرزندپروریِ امروزی: تربیتِ رسانه ای 👶
✔️ تغذیهٔ هوشمند: آشپزی وسبک سالم تغذیه🍯
✔️ استراحتِ با کیفیت: خوابی که انرژی میدهد! 🛌