برادر مجاهد و مقاوم دکتر رمضان عبدالله که بود؟
جنبش جهاد اسلامی شنبه شب، ۱۷ خرداد، در بیانیهای از درگذشت «رمضان عبدالله شلح»، دبیر کل سابق این جنبش، در ۶۲ سالگی خبر داد.
پیام تسلیت در پی درگذشت آقای رمضان عبدالله
حضرت آیت الله خامنهای در پیامی درگذشت مجاهد مقاوم دکتر رمضان عبدالله را تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
درگذشت برادر مجاهد و مقاوم، آقای دکتر رمضان عبدالله را به ملت عزیز فلسطین و به همهی مجاهدانی که دل در گرو مسألهی فلسطین دارند و بخصوص به سازمان فداکار «جنبش جهاد اسلامی فلسطین» و نیز به خانوادهی آن فقید سعید تسلیت عرض میکنم. جریان مقاومت فلسطین عنصر بسیار صادق و ارزشمندی را از دست داد، امیدوارم با هدایت و کمک الهی، تلاشهای جهادی جانشینان شایستهئی که راه مجاهدانی چون فتحی شقاقی و رمضان عبدالله را دنبال میکنند، این ضایعه را جبران کند.
والله ولیّ التوفیق
سیّدعلی خامنهای
۱۹ خرداد ۱۳۹۹
رمضان عبدالله شَلَح استاد اقتصاد دانشگاه غزه و از پایهگذاران جنبش جهاد اسلامی فلسطین بود که دبیر کلی آن را از سال ۱۹۹۵ (۱۳۷۴ ) برعهده داشت. او به دلیل نقش مؤثر در حمایت از فلسطین و مبارزه با رژیم صهیونیستی تحت تعقیب دفتر تحقیقات فدرال آمریکا (اف.بی.آی) قرار داشت. در ادامه زندگی وی را مرور میکنیم:
رمضان عبدالله در اول ژانویه ۱۹۵۸ در محله الشجاعیه در نوار غزه متولد شد. او تمام مقاطع تحصیلی را در نوار غزه سپری کرد و در آنجا دیپلم گرفت. سپس برای تحصیل در دانشگاه الزقازیق به مصر سفر کرد و در سال ۱۹۸۱ لیسانس اقتصاد گرفت.
وی مدتی به عنوان استاد اقتصاد در دانشگاه اسلامی غزه فعالیت کرد. در آن دوره به جهاد علیه رژیم صهیونیستی دعوت میکرد و به خاطر سخنان جهادی خود که خشم رژیم اسرائیل را برانگیخت، شهرت یافت. سپس رژیم صهیونیستی از کار وی در دانشگاه جلوگیری کرد و او مجبور به خانهنشینی شد. در سال ۱۹۸۶ برای گذراندن تحصیلات تکمیلی، فلسطین را به قصد لندن ترک کرد و در سال ۱۹۹۰ دکترای اقتصاد خود را از دانشگاه دورام گرفت. او مدتی فعالیتهای مذهبی خود را در آنجا ادامه داد. سپس به کویت سفر و ازدواج کرد. بعد به انگلیس بازگشت و پس از مدتی از آنجا به ایالات متحده آمریکا نقل مکان کرد.
رمضان عبدالله طی سالهای ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۵ به عنوان استاد مطالعات خاورمیانه در دانشگاه فلوریدای جنوبی کار کرد. او در سال ۱۹۹۵ به سوریه رفت و سپس به فلسطین بازگشت. در همین سال با دکتر فتحی شقاقی دیدار کرد. آنها برای تدوین برنامههایی برای توسعه کار جهادی به مدت ۶ ماه با هم کار کردند. او پس از ترور فتحی شقاقی به دست عوامل رژیم صهیونیستی در مالت در سال ۱۹۹۵، از همان زمان تا سال ۲۰۱۸ دبیر کلی جنبش جهاد اسلامی را به عهده گرفت. در سال ۲۰۱۸ پس از ابتلا به یک بیماری مزمن از سمت خود کنارهگیری کرد و «زیاد النخاله» جانشینش شد.
«رمضان عبدالله شلح» که بود؟
عبدالله به دو زبان انگلیسی و عبری مسلط و دارای چهار فرزند، دو دختر و دو پسر بود. رمضان شلح در سال ۱۳۹۵ نیز با سفر به تهران با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران و دیگر مقامات کشورمان دیدار کرد. او در این سفر و در جریان دیدار با دکتر علی اکبر ولایتی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در شرایط سختی قرار داشته و توطئههای فراوانی را پشت سر گذاشته، اما امید مسلمانان به ایران است و از اهتمام مسئولان عالی نظامبه ویژه رهبر معظم انقلاب تقدیر و تشکر میکنیم.