چهار روش مقابله امام روح الله با کشف حجاب رضاخانی
امام خمینی (ره) از روشهای آموزشی برای مقابله با کشف حجاب استفاده میکرد. ایشان در تدریسهای خود و در جریان مبارزات فکری، به آموزش مردم و بهویژه زنان درباره ضرورت حجاب در اسلام پرداخت و برای ترویج حجاب و اهمیت آن، تلاش میکرد و به آنان توضیح میداد که حجاب نهتنها موجب حفظ کرامت و شرافت آنهاست، بلکه از منظر دینی نیز یک فریضه است.
خبرگزاری حوزه | رضاشاه در سال ۱۹۳۶ قانونی را به تصویب رساند که به موجب آن زنان ایرانی مجبور به برداشتن حجاب خود شدند. این سیاست هویت دینی و ملی زنان و مردان غیور ایران را هدف قرار داد.
امام خمینی (ره) بهعنوان بزرگترین مخالف این سیاست، موضعی قاطع و مستحکم در برابر آن گرفت و به مبارزهای بیامان علیه آن پرداختند. ایشان کشف حجاب را بهعنوان تلاشی برای تحمیل فرهنگ غربی و جدا کردن مردم از ارزشهای اسلامی و دینیشان مورد انتقاد قرار میداد.
نظر قرآن کریم درباره برهنگی
یکی از اصول زندگی بشر که از ابتدا همراه او بوده است پوشش بدن خویش است که طبق گزارشی که در قرآن کریم آمده است، بعد از این که حضرت آدم(علیه السلام) از میوه ممنوعه خورد اولین اثر وضعی آن برطرف شدن پوشش او بود و حضرت آدم(علیه السلام) به حکم فطرت خویش به دنبال وسیله ای برای پوشاندن بدن خویش بوده است.
خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: «فَلَمَّا ذَاقَا الشَّجَرَةَ بَدَتْ لَهُمَا سَوْآتُهُمَا وَطَفِقَا یَخْصِفَانِ عَلَیْهِمَا مِنْ وَرَقِ الْجَنَّةِ (اعراف/ ۲۲) هنگامی که از آن درخت چشیدند، شرمگاه بدنشان بر دو نفرشان نمایان شد و هر دو دست به کار چسبانیدن برگ [درختان] بهشت به خود شدند».
قرآن کریم برهنگی را از ابزارهای شیطان می داند همان گونه که در قرآن می فرماید: «یا بَنی آدَمَ لایَفْتِنَنَّکُمُ الشَّیْطانُ کَما أَخْرَجَ أَبَوَیْکُمْ مِنَ الْجَنَّةِ یَنْزِعُ عَنْهُما لِباسَهُما(اعراف/۲۷) ای فرزندان آدم! شیطان شما را فریب ندهد، آن چنان که پدر و مادرتان را از بهشت بیرون کرد و لباس آنها را از تنشان جدا ساخت».
از این آیه شریفه، دو نکته راهبردی استخراج می شود:
۱. هرگونه برنامه و تبلیغاتی که به برهنگی بیانجامد، شیطانی است.
۲. هدف شیطان، برهنگی زن و مرد در برابر یکدیگر است.(۱)
پس طبق آیات قرآنی ذکر شده، هر حرکتی که هدفش برهنگی زن یا مرد باشد از اصل باطل و با فطرت انسانی همخوانی ندارد.
پی نوشت:
(۱) قرائتی، محسن، تفسیر نور، ج ۳، ص ۴۶، تهران، چاپ یازدهم، مرکز فرهنگی درسهایی از قرآن، ۱۳۸۳ ش.
خبرگزاری حوزه
درخواست تعجببرانگیز پسری که به سن تکلیف نرسیده بود
حوزه/ یک زمانی، یک مادر و همسرش برای مشاوره آمده بودند و می گفتند ما یه پسر بچهای پنج ساله داریم که می گفت اخیرا به من اصرار می کند که مرا با خودت به استخر ببر و من هم میگویم: مامان نمی شود؛ شما بزرگ شدهاید و با بابا به استخر بروید. پسرم هم انکار میکند که نه هم شما بیایید و به خاله فلانی هم …
حجتالاسلام والمسلمین تراشیون در یک پرسش و پاسخ به راهکارهایی برای «توجیه کردن دختران به رعایت حجاب در برابر پسران ممیز» پرداخت که این پرسش و پاسخ تقدیم شما خواهد شد:
سؤال: پرسیدند برای توجیه کردن دختران به رعایت حجاب در برابر پسران مُمیز (بچه هایی که خوب و بد را تشخیص می دهند) چه کنیم؟
دام خسارت بار والدین برای فرزندان
دختربچه با یک تیشرت و شلوارک لی، شالی کرمرنگ را طوری روی سر انداخته که موهای موجدارش دیده میشود. او شروع میکند به خواندن یک موسیقی مبتذل اما پرطرفدار، ناگهان صحنه تغییر میکند و حجاب دخترک کنار میرود و لباسش میشود چیزی شبیه لباسهای مجلسی زنان بزرگسال. او شروع میکند به آرایش صورت، کودک پابهپای آهنگ، حرکاتی را شبیهسازی میکند و…
این مضمون ویدئویی کوتاه است از تازهترین تلاش یک پدر و مادر برای بهنمایشگذاشتن فرزندشان در فضای مجازی. این کودک یکی از صدها کودکی است که مجبورند به خواست بزرگترها تن بدهند، مقابل دوربین بایستند، ترانهای بخوانند، نمایشی بازی کنند، شیرینزبانی بهخرج دهند و تصاویرشان بلافاصله سر از پیجهای شخصی یا صفحات متعلق به پدر و مادرشان دربیاورد به این امید که هرچه بیشتر لایک بگیرد و دیده شود.
با اینکه بارها تاکید شده که این قبیل اقدامات، در واقع تولید کودکان کار نوین است ولی همچنان خیلی از خانوادهها میل دارند فرزندانشان در فضای مجازی دیده شوند؛ حالا بهای این حضور چه چیزی خواهدبود برایشان اهمیت ندارد. بچهها باید بچگی کنند و در دنیای پاک و شفاف خودشان سیر کنند اما بزرگترهایی که بهدنبال نام و نان هستند بچهها را از دنیای زلالشان بیرون میکشند و به دنیای پرحرفوحدیث و مملو از حاشیه فضای مجازی پرتاب میکنند.
این اقدام شاید کودک را به شهرت احتمالی یا خانواده را به ثروت احتمالی برساند اما دنیای کودکی که در این میان قربانی میشود بهایی آنچنان گزاف دارد که محاسبهاش از توان اعداد و ارقام خارج است. اگر یکی از خطرهایی که در این فضا در کمین است نیز گریبان کودک را بگیرد که آنوقت زیانی که به کودک تحمیل شده بههیچوجه قابل مقایسه نیست.
ما همه بیغیرتیم آینه درکربلاست
کیست درین انجمن محرم عشق غیور
ما همه بیغیرتیم آینه درکربلاست
گزیده ای از سخنرانی آیت الله عاملی زیدعزه در برنامه سمت خدا
محورها:
فرق عبرة با دمعة چیست؟
عشق به امام حسین علیه السلام چگونه است؟
کدام اشک برای سیدالشهدا علیه السلام باعث سرد شدن آتش جهنم می شود
لباس تنگ لباس ذلت است
داستان های واقعی حجاب-1
پایداری برای حفظ حجاب
حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی میگوید:
وقتی در مؤسسه اسلامی نیویورک مشغول فعالیت بودم، روزی دختر جوانی آمد که میخواست مسلمان شود. گفتم: برای پذیرش اسلام، ابتدا باید خوب تحقیق کنید و بعد اگر به این نتیجه رسیدید که دین اسلام دین حق است، میتوانید مسلمان شوید. او رفت و شروع به مطالعه کرد. در این بین، چندین بار دیگر به من مراجعه کرد و در نهایت، با ناراحتی گفت: «اگر مرا مسلمان نکنید، من میروم و در وسط سالن فریاد میزنم و میگویم: من مسلمانم!» گفتم: حالا که در پذیرفتن اسلام مصمم شدهاید، بیایید تا در طی مراسمی تشرف شما انجام شود.
روز بعد، در بین مراسم گفتم: این خانم میخواهد امروز به دین مبین اسلام مشرف شود. یکی از حضار گفت: «لابد این دختر عاشق یک پسر مسلمان شده و چون دین ما اجازه ازدواج او را نمیدهد، میخواهد به صورت صوری مسلمان شود.» گفتم: از صراحت لهجه شما متشکرم؛ ولی اینطورکه شما گفتید، نیست؛ زیرا او در مورد حقانیت اسلام مطالعه گستردهای داشته است و به عنوان مثال، در عقاید اسلامی چیزی به نام «بداء» هست که میدانم هیچکدام از شما چیزی از آن نمیدانید؛ ولی این دخترخانم میداند. بههرحال، او در آن مراسم، مشرف به اسلام شد.
خانواده وی، مسیحی بودند و با دیدن حجاب او، شروع به آزار و اذیتش کردند. این آزار واذیت روزبهروز بیشتر میشد؛ بهحدیکه مجبور شدم با آیتالله مظاهری تماس گرفته، جریان را با ایشان در میان گذارم. ایشان فرمود: «آیا احتمال خطر جانی وجود دارد؟» گفتم: بیخطر هم نیست. فرمود: «پس، شما به ایشان بگویید روسری خود را بردارد. ماجرا را به آن خانم ابلاغ کردم و گفتم: میتوانید روسری خود را بردارید. او پرسید: «آیا این حکم اوّلیه است یا حکم ثانویه و به جهت تقیه صادر شده است؟» گفتم: نه؛ حکم ثانویه است و به دلیل تقیه صادر شده است. گفت: «اگر روسری خود را برندارم و برای حفظ حجابم کشته شوم، آیا من شهید محسوب میشوم؟» گفتم: بله. گفت: «والله، روسری خود را برنمیدارم؛ هرچند در راه حفظ حجابم جانم را از دست بدهم!» البته بعد از این ماجرا، خانواده او نیز با مشاهده رفتار بسیار مؤدبانه دخترشان، از این خواسته صرفنظر کردند
تبیان-بلاغ