تلنگری به مسئولین محترم
ریشه اغتشاش و آشوب که به فتنه تبدیل میشود تا ریشه انقلاب را بخشکاند، مشخص است، اما آیا مسئولین ریشه اعتراضات را هم درک کردهاند؟!
جمهوری اسلامی ایران در طول انقلاب که در آستانه ۴۰ سالگی است، همیشه با دشمنی، آشوب، فتنه و تهدید و تحریم همراه بوده است، همه این فشارها به خاطر استقلالخواهی مردم با تأکید بر آرمانهای انقلاب اسلامی است.
تحریمهای شدید اقتصادی که سالها است علیه ایران ادامه دارد و حتی تشدید هم میشود، برای فشار به جامعه و سپس توقع واکنش از سوی مردم نسبت به وضعیت اقتصادی کشور است، مردم نیز به خوبی با دشمنیهای دشمنان آشنا هستند و آن را توهم نمیپندارند، بلکه واقعیتی است که آن را حس کردهاند. مردم همیشه همراه و یار انقلاب بودهاند، آنها صادقترین و قاطعترین یاران انقلاب هستند، این ادعا بارها با پایبندی مردم به انقلاب اسلامی خود، اثبات شده است، حتی نسلهای نو که انقلاب و جنگ را ندیده، پای انقلاب ایستاده است، چرا که انقلاب اسلامی از یک جاذبه صادق برخوردار است که باعث شده تا اکثریت مردم و نسل نوپا نیز به آن وفادار باشد.
واکنشی که در چند روز گذشته در شهرهای گوناگون که حتی در آن شهرها آشوب و اغتشاش بپا شده بود، نشان میدهد مردم هیچگاه به انقلاب خود پشت نخواهند کرد و به آن پایبند خواهند ماند. در چند روز گذشته میلیونها ایرانی در شهرهای کشور در دفاع از انقلاب اسلامی راهپیمایی کردند که در مقایسه با تعداد اندک آشوبگران و اغتشاشآفرینان بسیار بزرگ و تأثیرگذار هستند.
چنین خروشی علیه آشوب و فتنه به چشم دشمنان نمیآید،اما فتنه انگیزی و جنایت از حمایت دشمنانی همچون آمریکا و اسرائیل بهره میبرد.
با این وجود مردم مطالبات و خواستههایی دارند، خواستههایی که به حق است و حاکمیت که شامل همه ارکان نظام اسلامی است، باید به این خواستهها توجه کند و در صدد برآورده ساختن آنها برآید.
همانطور که گفته شد، اغتشاشات و آشوبها نیاز به ریشهیابی ندارد، چرا که منشاؤ و ریشه آن مشخص است، برای همین باید در شرایط کنونی تمرکز مسئولین بر روی ریشهیابی اعتراضاتی باشد که مردم مدتی است آن را نمایان کردهاند. اگر تاکنون مسئولین محترم در این زمینه اقدامی نکردهاند و خواستههای جامعه را ریشهیابی نکرده و بر ضعفهای خود اشراف نداشتهاند، این نقصی است که در مسئولین دیده میشود، ایرادی به مردم نیست. با وجود همه مشکلاتی که به واسطه تحریمهای اقتصادی و تهدیدات دشمن ایجاد شده، جمهوری اسلامی ایران برای خنثی کردن آنها از ظرفیتهای بسیار بالایی برخوردار است.
مردم اگر اعتراض دارند، که دارند، به خاطر غفلت مسئولین در بهرهگیری از ظرفیتهای بالای کشور است، ناراحتی مردم در این است که مسئولین متن را رها کرده و حاشیهها برای آنها از اهمیت بیشتری برخوردار است.
مردم از چگونگی برخورد با فساد اقتصادی، تبعیض، رانتخواری و ویژهخواری، اختلاسهای مکرر، بروکراسیهای اداری و سازمانی در اکثر ادارات و نهادها و سازمانهای دولتی و غیر دولتی که شامل دیگر قوا نیز میشود، شکایت دارند و ناراضی هستند و زمانی که میبینند نارضایتیهای آنها با بیتوجهی روبرو میشود، نه تنها سرخورده و بیاعتماد میشوند، بلکه با تلنبار شدن این نارضایتیها آستانه تحمل نیز پایین میآید و طبیعی است که اعتراض را هر چند آرام و مسالمتآمیز بروز میدهند.
مردم به آمار و ارقام اقتصادی که از زبان مسئولین میشنوند نیازی ندارند، گوش آنها از این آمارهای اقتصادی که مدام میگوید شاخصهای اقتصادی مثبت است، پر شده، مردم نیازمند احساس و درک ادعاهای مطرح شده در ایجاد اشتغال، کاهش تورم، پایین آمدن قیمتها و جلوگیری از گرانی، مبارزه با فساد اقتصادی، برخورد با دانه درشتهای مفاسد اقتصادی و بسیاری مسائل دیگر هستند.
برای این که ریشه اعتراضات مردمی شناخته شود، این مسئولین هستند که باید بر روی نوع مدیریت و مسئولیت خود دقیق شده و ذرهبین بگذارند، بررسی و تجزیه و تحلیل کنند که آیا مسئولیتی را که از سوی مردم و نظام اسلامی به آنها محول شده، به خوبی انجام دادهاند؟!
آیا دولت، مجلس، قوه قضاییه، سازمانهای دیگر همچون شهرداریها، سازمان صدا و سیما و … مسئولیت خود را که وظیفهای است بر گردن آنها انجام دادهاند یا نه؟
تا زمانی که برخی از مسئولین به اشتباهات، اقدامات غلط و بیراهههایی که رفتهاند پی نبرند و برای رفع آنها وارد عمل نشوند، نمیتوان امید داشت که، مشکلات کشور، راه حل را طی کند. اما شاید بتوان امید داشت که اغتشاش و آشوب اخیر آخرین فرصتی باشد که به فتنهگران داده میشود و تلنگری به مسئولین که هوشیارتر، با درایتتر، با تدبیرتر و انقلابیتر از گذشته عمل کنند.
سرمقاله روزنامه سیاست روز-1396/10/14