تحقق عدالت در مشت نمایندگان مجلس
یکی از وظایف دولت و مجلس، ایجاد عدالت در کشور و کم کردن فاصله طبقاتی خانوادههاست. با این حال مجلس آنطور که باید و شاید نتوانسته به طور کامل رضایت مردم را به دست آورد تا آنجا که رهبر انقلاب اسلامی در جایی گفتند «باید اذعان کنیم که در دههی پیشرفت و عدالت، نمرهی مطلوبی در باب عدالت به دست نیاوردهایم». بنابراین دولت و خصوصا مجلس به عنوان سنگ بنای نظام اسلامی باید توسط مردم از یک ترکیب قوی تشکیل شود.
انتخاب افراد شایسته و نه افرادی که با شعارهای غیر قابل تحقق وارد مجلس میشوند، نه تنها میتواند باعث حرکت رو به رشد جامعه شود، بلکه در آینده نسل بعدی تاثیرگذار است. بنابراین هر رای اشتباه و خصوصا عدم مشارکت در انتخابات میتواند مسیر پیشرفت جامعه را منحرف کند. در واقع عدم مشارکت به این معناست که به دیگری اجازه دهیم به جای ما تصمیم بگیرد. در شرایطی که مشارکت کم باشد، افراد سودجو با هدف ضربه زدن به کشور، افرادی را پای کار میآورند که فقط به منافع شخصی خودشان اهمیت میدهند و نه مردم.
از سوی دیگر، افراد در طول زندگی خود با تصمیمات ریز و درشت بسیاری رو به رو هستند و سعی میکنند بهترین تصمیم را بگیرند تا مسیر زندگیشان دچار مشکل نشود. انتخاب بهترین نمایندهای که بتوان به او اعتماد کرد و هدفش پاسخ به خواستههای مردم باشد نیز از جمله تصمیماتی است که نباید روی زمین بماند و باید به آن پاسخ داد. بنابراین همانطور که ما تصمیمات شخصی را به دیگران واگذار نمیکنیم، حق انتخاب بهترین نماینده نیز نباید به دیگران واگذار شود.
البته که ضعفهای مجلس خصوصا در نظارت بر قوانین تصویب شده را نمیتوان نادیده گرفت اما آگاهی از اقدامات و اصلاحات انجام شده برای نزدیکشدن به عدالت خالی از لطف نیست. در ادامه به برخی از کارهایی که مجلس انجام داده میپردازیم.
افزایش 12 برابری حقوق سربازان
مجلس یازدهم در پاسخ به مطالبات و اعتراضات سربازان، دو اقدام مهم را انجام داد. اول اینکه مدت خدمت سربازی را از 24 ماه به 12 تا 14 ماه کاهش داد و دوم اینکه حقوق سربازی را تا 12 برابر افزایش داد به طوریکه میانگین حداقل حقوق سربازان مجرد ۶ میلیون تومان و سربازان متاهل به ۹ میلیون تومان رسید. در واقع نمایندههای مجلس شورای اسلامی این وظیفه را دارند که با شنیدن صدای مردم و درخواستهای آنها، با قانونگذاری درست و نظارت بر اجرای قوانین، فاصله طبقاتی را در کشور کم کنند.
تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار
باتوجه به اینکه تا سالهای گذشته، صاحبان کسب و کار برای دریافت مجوز باید مراحل سختی را طی میکردند و درگیر کاغذبازیهای اداری میشدند، مجلس با طراحی یک سامانه، فرایند صدور مجوز را ساده کرد و مانعی برای بسیاری از رشوهخواران ایجاد کرد. همچنین بسیاری از شرایط اضافه و هزینهبر صدور مجوز کسب و کار هم حذف شد. تصویب این قانون همچنین باعث رشد کسب و کارهای خانگی نیز شد.
رتبهبندی معلمان
لایحه رتبهبندی معلمان پس از سالها رفت و آمد میان دولت و مجلس نهایتا تصویب شد. با تصویب این لایحه، حداقل حقوق معلمان ۸ میلیون و حداکثر آن حدود ۱۶ میلیون تومان تعیین شد. در واقع قانون رتبهبندی فرهنگیان با هدف بهبود وضع معیشتی و کیفیت آموزش معلمان تصویب شد. این طرح با برگزاری یک آزمون، صلاحیت شخصیتی و تخصصی معلمان را میسنجد و با قرار دادن معلمان در 5 رتبه، حقوق شغلی آنها را تعیین میکند. مجلس با این قانون، هم میخواست معلمان را بر اساس عدالت آموزشی و حرفهای رتبهبندی کند و هم به شکلی به درخواست معلمان برای افزایش حقوق پاسخ دهد.
طرح کالابرگ الکترونیک
مجلس با تصویب طرح «کالابرگ الکترونیک» یارانهها را بر اساس میزان درامد بین خانوادهها تقسیم کرد. در واقع خانوادهها بر اساس میزان درامدشان در یکی از دهکهای یک تا ده قرار گرفته و یارانه دریافت میکنند. دهک یک کم درامدترین و دهک دهم پردرامدترین قشر جامعه محسوب میشود. افرادی که در دهک های ۱ تا ۳ قرار گرفته اند، ۴۰۰ هزار تومان و افرادی که در دهک های ۴ تا ۹ قرار گرفته اند، ۳۰۰ هزار تومان یارانه دریافت میکنند. کسانی هم که در دهک ۱۰ ام (پردرامدترین) هستند یارانه دریافت نمیکنند.
این طرح با تمرکز بر سبد غذایی مردم، تلاش دارد تا کالاهای اساسی چون برنج ایرانی، حبوبات، شیر کمچرب، پنیر، ماست کمچرب، مرغ، تخممرغ، روغن مایع، ماکارونی، قند و شکر را وارد سفره مردم کند و از نظر دریافت ویتامین و پروتئینها دچار مشکل نشوند.