بایدها و نبایدهای تربیت دینی فرزند دختر
تربیت فرزندان بهطورکلی باید همراستا با نقش آنها در آینده باشد. پسران در آینده نقش مسئولیتپذیرانه دارند و دختران نقش همسرانه و مادرانه. تربیت فرزند دختر نسبت به پسر، سختیها و ظرافتهای بیشتری دارد، به همین دلیل در روایات، اجر و ثواب تربیت دختران از پسران بیشتر است. اگر نسبت به تربیت فرزند دخترتان دغدغهمند هستید، با ما همراه شوید.
تربیت فرزند دختر نسبت به پسر، سختیها و ظرافتهای بیشتری دارد، به همین دلیل در روایات، اجر و ثواب تربیت دختران از پسران بیشتر است. اگر نسبت به تربیت فرزند دخترتان دغدغهمند هستید، با ما همراه شوید.
غرق در محبت کنید
دختر قرار است در آینده، کانون عاطفه در خانواده شود. اگر بیتوجه بار بیاید، فردا در نقش مادری نمیتواند عاطفه خرج کند. حتی در شوخی کردن یا صدا زدنها هم مراقب روحیه شکنندۀ دختران باشید. طبق حدیث نبوی، دختر بسان شاخۀ ریحان است؛ زیبا، لطیف و بوئیدنی.(وسائل الشیعة، ج21، ص365)
پاداش بهخاطر دخترداری
در ارزشهای انسانی بین دختر و پسر تبعیض قائل نشوید. فرزندتان را تکریم کنید، چه دختر چه پسر. هیچ فرقی بین دختر و پسر نیست بلکه حتی مسئولیت اخروی فرزند پسر نیز بیشتر هست.
امام صادق علیهالسلام میفرماید: پسران نعمتاند و دختران حسنه؛ خداوند از نعمتها بازخواست میكند و بر حسنات پاداش میدهد. (تحف العقول، ص382)
در هدیه دادن، اول، دختر
گفتیم که در ارزشهای انسانی، بین دختر و پسر فرقی نیست، در غیر این موارد اما، فرق گذاشتن، تبعیض نیست (بهخاطر تفاوتهای روحی و شخصیتی). مثلاً در حدیث نبوی آمده: در هدیه دادن، دختران را بر پسران مقدم کنید. (مستدرک الوسائل، ج15، ص118)
نقش پررنگ مادر
دختر به گوهر حیا نیاز دارد تا بتواند در کششها و اصطکاکهای اجتماعی خودش را حفظ کند. در این راستا مادران به خاطر جنسیت مشترک و داشتن تجارب دخترانه بیشتر مورد تقلیدند. سبک پوشش مادر، طرز حرف زدنش با غریبه و آشنا و… اگر میخواهید دخترانی عفیف و باحیا تربیت کنید، این ارزشها را در خودتان تقویت کنید.
تبیان