انتقاد آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی دامت برکاته از نگاه اقتصادی دولت به مراسم اربعین
حضرت آیتالله مکارم شیرازی دامت برکاته صبح امروز در درس خارج فقه که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با قرائت پیامی به زائران اربعین با اشاره به وظایف دولت ایران و عراق در پیادهروی حماسی اربعین حسینی(علیه السلام) تأکید کردند: حماسه اربعین سرمایه عظیمی است که باید از آن به بهترین صورت بهرهبرداری کرد و از دولت عراق نیز به خاطر تلاشها و خدمات برای زائران خارجی تشکر کرد.
ایشان با انتقاد از نگاه اقتصادی دولت به پیادهروی اربعین تأکید کردند: باید تلاشها در جهت تشویق و تسریع این راهپیمایی بزرگ باشد اما دولت به این مراسم بهعنوان منبع درآمد نظر دارد، افزایش کرایهها، گرفتن هزینههای بیمه، هلالاحمر و پارکینگ هیچ توجیهی ندارد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی دامت برکاته عنوان کردند: اخذ گذرنامه و روادید برای عبور از مرز ضروری و لازم است و هیچکس نباید به خود چنین اجازهای بدهد که بدون روادید و دیگر تشریفات قانونی از مرز عبور کند چراکه امر زیارت مستحب است و عبور قانونی از مرز ضروری است.
ایشان بابیان اهمیت احترام به حس میزبانی و مهماننوازی ملت عراق گفتند: نباید به حس میزبانی و مهماننوازی ملت عراق در ایران نادیده گرفته شود، چرا آنها برای حفظ امنیت و رفاه زوار تمام تلاش خود را انجام میدهند که از همینجا هم باید از آنها تشکر کرد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی دامت برکاته با توصیه به زوار اربعین خاطرنشان کردند: این راهپیمایی حماسی را سیاسی و جناحی نکنید و از شعارها و عکسهای تفرقهافکن بپرهیزید و به تبلیغ اشخاص در این مراسم مبادرت نورزید و از طرف ایرانی هم میخواهیم به شایستگی میزبانی زائرانی را کنند که به سمت مرزهای عراق روانه هستند
این مرجع تقلید در بخشی از بیانات خود، با بیان حدیث شریفی از پیامبر گرامی اسلام تصریح کردند: رسول مکرم اسلام(صلی الله علیه وآله) در باب علمآموزی سه درخواست مهم و کاربردی از خداوند متعال دارند نخست آنکه علم و آموختههای انسان روزافزون شود، دوم آنکه به سراغ تعلیم علومی برویم که نافع باشد و سوم به علومی که آموختهایم عمل کنیم.
ایشان با انتقاد از آموزش و تدریس برخی علوم غیر نافع در مراکز علمی کشور تأکید کردند: بعضاً در دانشگاهها علومی تدریس میشود که سودی برای جامعه ندارد که لازم در تدوین دروس دانشگاهی پایش های صورت گرفته شود تا از حالت تشریفاتی بودن خارج شود.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم بابیان برخی سرفصلهای غیرضروری حوزههای علمیه نیز عنوان کردند: در حوزههای علمیه نیز دروسی تدریس میشود که مطول است و درنهایت به درد حوزویان نمیخورد درحالیکه هدف آن است که با تحصیل علوم حوزوی به احکام، فقه و اصول برسیم، بنابراین لازم است تا در حوزه نیز بخشهای غیرمفید حذف شود.
ایشان با بیان اهمیت تولید علم و فراگیری علم در حد ضرورت بیان کردند: علوم را باید در حد ضرورت فراگرفت و به دنبال آن رفت اما ترجمه آثار دیگران صرفاً تا حدی خوب بوده و نباید کار را صرفاً منحصر در ترجمه علوم دیگران کرد.
منبع:خبرگزاری رسا-چهارشنبه ۱۰ آیان ۱۳۹۶