برنده انتخابات؛ ملت ایران
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، روز گذشته در سراسر کشور برگزار شد. اگرچه تا لحظه تنظیم این گزارش آمار دقیقی از مشارکت نهایی اعلام نشده است، اما مشاهدات میدانی «جوان» و اخبار دریافتی از سراسر کشور از حضور و مشارکت قابل قبول ملت در این دوره از انتخابات حکایت دارد.
ملت ایران برنده این انتخابات بود، فارغ از رقم مشارکت و فارغ از جریان برنده! هرچند تا قبل از پایان ساعت رأیگیری رقم مشارکت تهران از ۲۰ درصد گذشت و این خیلی بیشتر از ۹ درصدی بود که تحریمخواهان انتظارش را میکشیدند، اما مردم ایران دو پیام مهم صادر کردند؛ اول اینکه با رساندن رقم مشارکت به انتخابات قبلی مجلس، نشان دادند که فارغ ازهای هوی جریانهای سیاسی سمپراکن و سیاهنما هستند و یک بدنه قوی و محکم از تودهها وجود دارد که شرایط بد اقتصادی یا تبلیغات دشمنان روی آنان بیاثر است. پیام دوم برای آینده است. مقایسه میزان مشارکتها در دورههای مختلف نشان میدهد مردم ایران هرگاه دریافتهاند که میتوانند تغییری اساسی در سرنوشت منتخبان و درنتیجه در سرنوشت کشور و خود بدهند، رقم مشارکت را تا ۸۵ درصد هم بالا بردهاند. زمینهسازی برای درک چنین امکانی بر عهده کارگزاران نظام در آینده است.
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، روز گذشته در سراسر کشور برگزار شد. اگرچه تا لحظه تنظیم این گزارش آمار دقیقی از مشارکت نهایی اعلام نشده است، اما مشاهدات میدانی «جوان» و اخبار دریافتی از سراسر کشور از حضور و مشارکت قابل قبول ملت در این دوره از انتخابات حکایت دارد؛ به گونهای که ملت ایران به رغم همه توطئهها بار دیگر با رأی هوشمندانه و حضور آگاهانه خود، پروژه تحریم انتخابات را شکست دادند و پیام روشنی به بدخواهان مخابره کردند. همانگونه که در روزهای پایانی منتهی به ۱۱ اسفند هم مراکز نظرسنجی پیشبینی کرده بودند، انتظار میرود این مشارکت از دوره گذشته که معادل ۴۲ درصد بود، فراتر برود. تمدید مدت زمان رأیگیری نیز میتواند نشانهای از این افزایش مشارکت باشد.
بنابراین تا اینجای کار انتخابات با هر نتیجهای در چگونگی ترکیب انتخاب شوندگان، یک «نه» بزرگ به «تحریم طلبان» بود، تحریمی که یک سوی آن بیرون مرزها و اتاق فکرهای ضد انقلاب بود و سوی دیگر در داخل بود که کوشیدند مردم را به بهانههای مختلف از حضور در انتخابات منصرف نمایند.
راسخون
شکست قطعی کمپین حداکثری تحریم انتخابات
مشارکت شبیه انتخابات ۹۸ شد
درحالی که یک کمپین بسیار گسترده ضدایرانی برای تحریم همه جانبه انتخابات ۱۴۰۲ شکل گرفته بود و علیرغم آنکه برخی گروهها و اشخاص رادیکال در داخل نیز تلویحاً با آن همراهی کردند، اما آمارهای مشارکت حدود ۲۵ میلیون نفری در انتخابات حکایت از شکست قطعی این کمپین دارد.
درحالی که یک کمپین بسیار گسترده ضدایرانی برای تحریم همه جانبه انتخابات ۱۴۰۲ شکل گرفته بود و علیرغم آنکه برخی گروهها و اشخاص رادیکال در داخل نیز تلویحاً با آن همراهی کردند، اما آمارهای مشارکت حدود ۲۵ میلیون نفری در انتخابات حکایت از شکست قطعی این کمپین دارد.
این کمپین مدعی بود که مشارکت در انتخابات ایران بسیار پایین خواهد بود، اما مشارکتی نزدیک با انتخابات ۱۳۹۸، آنهم بعد از یک جنگ روانی تمام عیار علیه ملت ایران در سال ۱۴۰۱ نشان داد که اولین برداشت از انتخابات باید شکست جریان ضدایران باشد. مردم علیرغم گله مندیهای فراوان اقتصادی و علیرغم آنکه گروههای سیاسی در برخی استانها نتوانستند رقابت ایجابی قدرتمندی را پایه ریزی کنند، اما مشارکت پرشوری رقم زدند و صفهای قابل توجه انتخابات حتی تا آخرین لحظات روز ۱۱ اسفند ادامه داشت.
مهمترین پیام مردم این است که گلهمندیهای جدی اقتصادی و اجتماعی اگرچه جدی است، اما این مردم در مخالفت با جریان ضد ایران و شکست دادن آن از بسیاری از مسولان کشور و نیز گروههای انتخاباتی جلوتر است
پایگاه بصیرت / گروه سیاسی
معیارهای انتخاب شایسته در نامه ۵۳ نهجالبلاغه
نامه ۵۳ نهجالبلاغه فرمانی حکومتی از جانب امیرالمومنینعلیهالسلام به مالک اشتر است که در آن معیارهایی برای انتخاب افراد صالح و شایسته بیان شده است.
3
چرا رأی بدهیم وقتی مردم تحت فشار اقتصادی هستند؟!
اینک و در آستانه ایام انتخابات، بر همگان آشکار و مبرهن است که انتخابات اسفند ماه مجلس ورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری؛ بیش از انتخابات ادوار گذشته مورد هجمه رسانههای خارجی و معاندین و مخالفان داخلی و خارجی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است. از یک سو؛ اختلافات میان احزاب و گروههای سیاسی و از دیگر سو؛ مشکلات اقتصادی و معیشتی فزاینده طی چند سال اخیر، نارضایتیهای بسیاری را در میان اقشار مختلف جامعه پدید آورده است تا جایی که متاسفانه تحلیلگران و جامعه شناسان بر بیرغبتی و عدم مشارکت عمومی و فراگیر مردم در انتخابات آتی اذعان کردهاند.
احکام انتخابات نظر و استفتا از مقام معظم رهبری دام ظله
نظرسنجی ها نشان دهنده افزایش مشارکت در انتخابات 11 اسفند است
بر این اساس میانگین مشارکت در کل کشور تا هفته آخر بهمن نزدیک به 40 درصد بوده است و میانگین مشارکت در شهرستانها (منهای کلانشهرها) از 50 درصد عبور کرده است
روز مردم
روز جمعه ۱۱ اسفند در پیش است و جهانیان به این روز چشم دوختهاند. روز ۱۱ اسفند در ایران، روز برگزاری دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری به صورت همزمان، از چنان اهمیتی برخوردار است که دشمنان و به ویژه آمریکاییها، حداقل از دو سال پیش بر روی آن متمرکز شدهاند.
انتخابات؛ تثبیت و قدرتافزایی بیشتر نظام سیاسی
حضور در پای صندوق رای به تثبیت و قدرتافزایی بیشتر نظام سیاسی منتهی میشود
در وهله اول مساله مهم برای ما مشارکت حداکثری است، به این معنا که حتی اگر در برگه ما نام یک نفر نوشته شود، مهم نیست بلکه مهم حضور در پای صندوق رای است چرا که حضور یکایک ما در پای صندوق رای به تثبیت و قدرتافزایی بیشتر نظام سیاسی منتهی میشود.
پایگاه بصیرت / گروه سیاسی/ ابوالفضل ظهرهوند
یکی از مهمترین رسالتهای امروزِ مردم، حضور در پای صندوقهای رای و افزایش آمار مشارکت در انتخاب نماینده ملت یعنی نمایندگان خود است، چرا که مردم با انتخاب نماینده خود میتوانند پل ارتباطی قوی بین خود، حاکمیت و نظام سیاسی ایجاد کنند.
مساله حائز اهمیت این است که در موضوع انتخابات مجلس شورای اسلامی توجه به موضوعات مختلفی بسیار مهم است چرا که در وهله اول مهم تعداد نمایندگان راه یافته به مجلس نیست، بلکه مساله مهم انتخاب نمایندهای امین، پاکدست، با بصیرت، آگاه، مجرب و نخبه با تجربه میدانی است تا با ورود به مجلس شورای اسلامی زمینههای لازم برای حل مشکلات کشور را به سهم خود ایجاد کند.
قطع به یقین این مهم زمانی به منصه ظهور میرسد که مردم با حضور در پای صندوق رای سطح مشارکت ملی را بالا ببرند، لذا در وهله اول نباید بر این موضوع متمرکز شویم که چند نماینده راهی مجلس میشوند و چند نماینده روی کرسیهای مجلس مینشینند، بلکه در وهله اول مساله مهم برای ما مشارکت حداکثری است، به این معنا که حتی اگر در برگه ما نام یک نفر نوشته شود، مهم نیست بلکه مهم حضور در پای صندوق رای است چرا که حضور یکایک ما در پای صندوق رای به تثبیت و قدرتافزایی بیشتر نظام سیاسی منتهی میشود.
نکته مهم دیگر که باید بر آن متمرکز شویم موضوع چرایی تمرکز دشمن روی سیاه نمایی و ناامیدکردن مردم از حضور در انتخابات است. قطع به یقین دشمن در چهل و پنج سال گذشته تمام قد با استفاده از همه ابزارهای خود به دنبال ناکارآمدسازی ساختار سیاسی و اداری کشور بوده، اما موفق نشده است.
دشمن با استفاده از رسانهها و تبلیغات مسموم تلاش میکند با ایجاد بدبینی و گسست میان مردم و نظام سیاسی خواستههای شوم خود را محقق کند چرا که میداند و میبیند نظام سیاسی ایران مردمسالاری است و متفاوت با آنچه که در غرب و شرق جریان دارد است.
اگر این نظام سیاسی که مبتنی بر سیره علوی است به طور کامل اجرا شود و مدیران به این موضوع اهمیت دهند که باید کشور بر این مدار اداره شود قطعا شاهد تغییرات اساسی در ساختار اجرایی کشور خواهیم بود که منجر به ناامیدی هر چه بیشتر دشمن از تاثیرگذاری سوء بر فرهنگ ایرانی- اسلامی میشود.
دشمن دائما نگران است که مردم منطقه، مسلمانان و آزادگان جهان از ایران به عنوان مردمانی مستقل الگوبرداری نکنند. قدرتگیری و قدرتافزایی هر چه بیشتر مقاومت منطقه نشان دهنده روند رو به رشد نوع همگرایی بین کسانی است که به این تفکر باور دارند. وقتی این تفکر رشد و گسترش پیدا کند تاثیرات خود را در حوزه دفاعی بسیار بالا میبرد و در حوزه فرصتسازی هم بسیار مغتنم است، اما متاسفانه در حوزه فرصتی از این اندیشه نتوانستهایم بهره کافی را بگیریم، لذا باید به سمتی پیش برویم که مدلهای حاکمیتی و تعامل مردم با حاکمیت در ایران الگوی کارآمدی شود.
امروز غرب با آلام و گرفتاریهای بیشماری دست و پنجه نرم میکند چرا که فساد؛ فحشا و الگوهای مبتذلی که ارائه داده نه تنها منجر به آزادی بشر نشده بلکه رویکردها و سیاستگذاریهای نادرست غرب و تمایل برای تحقق اهداف دنیایی سران غربی نتیجهای جز به خاک و خون کشیدن مردم جهان، ناامنی گسترده در جهان و فروپاشی محیط زیست به دنبال نداشته چرا که غرب دائما به دنیا طلبی، تکثر ثروت برای طبقه حاکم حرکت میکند در حالی که دین اسلام رفاه، برخورداری، اجرای عدالت، برابری؛ آزادی و حفظ محیط زیست را برای همگان میخواهد به این خاطر باید برای ارتقای امنیت ملی در پای صندوق رای حاضر شویم و دشمن را از تحقق خواسته هایش ناامید و مایوس سازیم.
منبع: سایت بصیرت
انتخابات، تبلورمردم سالاری و مشارکت مردم در سیاست
در حال حاضر جایگزینی برای مقوله مردم سالاری و مشارکت مردم در سیاست غیر از سازوکارهای موجود مانند انتخابات به وجود نیامده است. بنابراین اگر استدلال شود انتخابات مجلس، شوراهای اسلامی شهر و روستا و ریاست جمهوری کارایی لازم را در تحول امور ندارد، جایگزین مناسبی برای این نهادهای مردمسالارانه در دسترس نیست. لذا در صورتی که از مردمسالاری عدول شود، گزینههای پیش رو استبداد و دیکتاتوری یا آنارشیسم است که هر دو امتحان خود را پس دادهاند.
گزیده ای از بیانات رهبرانقلاب در مورد انتخابات
*بسیاری از کارها هست که زمان آن در یک برههی خاص است؛ انتخابات مجلس و ریاست جمهوری از این قبیل است. امروز اگر ما ایرانیها اقدام به انتخاب کردیم، امکانی را برای خود و کشورمان به وجود آوردهایم. اگر منِ ایرانی امروز این عمل صالح را انجام ندهم، اینطور نیست که فردا یا پنج روز دیگر یا ده روز دیگر بشود این را انجام داد؛ نه، تا چهار سال دیگر این عمل صالح قابل انجام دادن نیست.
*در هر نوبت از انتخابات، بوقهای تبلیغاتی دشمنان پیشاپیش مشغول سمپاشی و آلوده کردن و زهرآگین نمودن فضا میشوند تا شاید بتوانند به انتخابات لطمهای بزنند.
*شما و همه ملت عزیز ایران بدانید دشمن چشم دوخته است که انتخاباتِ بیرونقی شود. برای آنها این مهم است. در درجهی اول، دشمن مایل است که انتخابات بیرونق شود - البته در درجهی دوم ممکن است کسی را بر کسی ترجیح دهند؛ اما آن درجهی بعدی است؛ نقطهی مقابل آن، برای دلسوزان نظام و شخص اینجانب، در درجه اول این مهم است که انتخابات، انتخابات پر رونق و پر شوری شود و آحاد عظیم مردم، شرکت در انتخابات را وظیفه خودشان بدانند.
*همه مراقب باشند - هم مردم، هم مسؤولان، هم عناصر سیاسی - که بهانهها موجب چرکین شدن دلهای مردم از یکدیگر نشود. انتخابات برگزار شود، رقابتهای انتخاباتی در جای خود صورت گیرد، مردم آزادانه رأی خود را در صندوقها بریزند؛ در حالی که هیچگونه نقار و نفرت و جدایی هم وجود نداشته باشد. این ممکن است. عدهای تصور میکنند که انتخابات بدون کدورت و نفرت و بدگویی به یکدیگر امکان برگزاری ندارد! اینطور نیست؛ میتوان انتخابات سالم و پر شوری برگزار کرد.
*همه باید تلاش کنند که این انتخابات، پر شور برگزار شود. این انتخابات، نشاندهنده واقعیِ حضور مردم در صحنه سیاسی کشور باشد. هر انتخاباتی که پر شور شود، کشور را بیمه میکند.
*امروز هم صرف نظر از اینکه چه کسی از صندوق رأی بیرون خواهد آمد، چه کسی انتخاب خواهد شد و چه کسانی مسؤولیت را بر دوش خواهند گرفت - این در درجه دوم است - باید همه در انتخابات شرکت کنند. من در انتخابات ریاست جمهوری هم همین را به مردم گفتم. اینکه چه کسی انتخاب شود، مسأله اول نیست؛ مسأله دوم است. مسأله اول این است که مردم، همه در انتخابات شرکت کنند؛ پر شور شرکت کنند، آگاهانه شرکت کنند، فکر کنند، تحقیق کنند و آن کسی را که میخواهند، انتخاب کنند. انتخابات، خودش مهم است. حضور مردم در انتخابات مهم است.
*انتخاباتها را مهم بشمرید؛ در انتخاباتها شرکت کنید؛ انتخاباتها را رها نگذارید؛ انتخابات مهم است. بنده بارها گفتهام و به مردم عزیزمان عرض کردهام - هم در این انتخابات که در اسفند بود، هم قبل از آن در انتخاباتهای مجلس و انتخاباتهای ریاستجمهوری- که در انتخاباتها شرکت کنید؛ شرکت در انتخابات تعیینکننده است. بعضی توجه نمیکنند. وقتی شما پای صندوق رأی نیامدید، این احساسات را، این میل را، این کشش را، این هویت را منتقل نکردید به صندوق رأی، کار مشکل خواهد شد؛ در انتخابات شرکت کنید.
*اهمیت نوبت دومِ انتخابات کمتر از نوبت اول نیست؛ همچنانکه ما آنجا عرض کردیم که لازم است همه شرکت کنند، اینجا هم لازم است همه شرکت کنند.
*تکلیف شرعی و وظیفه عمومی بنده همواره در درجه اول در انتخابات سعیم بر این است که به مردم عرض کنم حضور شما در این انتخابات مهم است. این، تصدیق و تأیید و مستحکم کردن نظام جمهوری اسلامی است. مسئله فقط یک مسئلهی سیاسی و فردی و اخلاقیِ محض نیست؛ یک مسئلهی همهجانبه است.
*انتخابات با سرنوشت مردم سر و کار دارد؛ به خصوص انتخابات ریاست جمهوری که سپردن قوهی اجرائیهی کشور به دست یک نفر و یک مجموعه است که کشور را برای مدت چند سال اداره کنند؛ اینقدر انتخابات اهمیت دارد.
*در حقیقت انتخابات و حضور مردم در صحنه انتخابِ رئیس جمهور، نمایندگان مجلس و یا سایر انتخابهایی که میکنند، هم حق مردم است، هم تکلیفی بر دوش آنهاست. در نظام اسلامی، مردم تعیینکنندهاند. این هم از اسلام سرچشمه میگیرد.
*ملت عزیز، مواظب و مراقب باشید، راه خدا را گم نکنید. کشور ما افتخارش این بوده است که توانسته در طول مدت کمی، نهادهای قانونی را بهوجود آورد و مجلس شورای اسلامی تشکیل دهد. چهار دورهی این مجلس به حمدالله با خوبی و اقتدارِ تمام مشغول بوده و قانون گذاشته و وظایف خود را انجام داده است. حال هم انتخابات مجلس در پیش است و مردم باید شرکت کنند. وظیفه و تکلیف شرعی است.
*امروز اصل انتخابات مطرح است. شرکت در انتخابات یک وظیفهی عمومی برای آحاد ملت ایران است. شما برای اینکه دریابید چرا این مشارکت وظیفه است، دو راه دارید: یکی اینکه بدانید رأی شما به کسی که توفیق پیدا خواهد کرد از طرف شما منتخب شود، در روحیه، در عملکردها، در تواناییها، در حیثیت جهانی و در قدرت فعالیت داخلی، چقدر اثرگذارند.
*بدانید که حضور شما پای صندوق رای، بسیار تعیین کننده است. شما کسی را که تشخیص میدهید برای تصدی بالاترین مقام اجرایی کشور و در رأس قوه مجریه یا در مجلس شورای اسلامی مناسب است، انتخاب میکنید. این، همان حضور مردمی است که هنر بزرگ انقلاب اسلامی بوده است و در این کشور، تا قبل از انقلاب اسلامی، در طول تاریخ و در طول قرنها، سابقه نداشته است.
*این، یک راه. راه دوم این است که ببینید دشمنان از دو، سه ماه قبل - بلکه بیشتر - تاکنون، هر کدام که بلندگویی و بوقی در دست دارند، شروع به تبلیغات کردهاند تا شاید بتوانند کاری کنند که انتخابات ریاست جمهوری خلوت باشد. هر کدام در هر گوشه دنیا قد علم کردهاند. یک عده با پول آمریکا رادیو راه میاندازند؛ یک عده با پول عراق؛ یک عده با پول دیگری و دیگری. همین گروهکهای ضد انقلاب؛ همین دشمنان حقیر که رادیوهایی از قبیل رادیوهای کشورهای گوناگونْ منعکس کننده افکار آنهاست - علاوه بر وسایلی که خودشان دارند - به میدان آمدهاند و شلتاق میکنند تا شاید بتوانند ملت ایران را تحت تأثیر قرار دهند و اگر برایشان ممکن شود، هرچه بتوانند از آرای ریاست جمهوری و حضور شرکت کنندگان در انتخابات بکاهند.
منابع:
پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی سیدعلی خامنهای (مدظلهالعالی)