آمریکا بدون نقاب
معرفی کتاب به بهانه ۱۳ آبان؛
“آمریکا بدون نقاب” در واقع نقدی بر ساخت سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ایالات متحده است. نویسنده که خود بیش از دو دهه در آمریکا اقامت داشته، در این کتاب نگاهی اجمالی به تاریخ پر از ظلم و جنایت این کشور در دو حوزه داخلی و خارجی (السالوادور، ژاپن، ایران، ویتنام، عراق، کلمبیا، پاناما، فیلیپین و کوبا) انداخته است.
نویسنده در این کتاب به تبیین و تشریح تناقضهای آشکار میان شعار و عملکرد دولت آمریکا در عرصههای داخلی و بینالمللی پرداخته است.
از عناوین مهم و اصلی این کتاب می توان به مواردی چون نگاهی اجمالی به تاریخ آمریکا، ظلم و جنایات آمریکا در کشورهای مختلف ، وضعیت آمریکا از نظر جمعیت، ادیان، نژادها، مهاجرت و اوضاع داخلی ، عقیده و روش و خط مشی یهودیان در آمریکا ،نفوذ سیاسی و اقتصادی و فرهنگی یهودیان در آمریکا ، انتخابات ریاست جمهوری و شخصیت و سوابق رئیس جمهوران اخیر آمریکا، طرحها و عملیات و بودجه سازمان سیا ، اف بی آی و وزارت دفاع آمریکا ، بررسی اوضاع سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی داخلی آمریکا ، موضع و مسائل ایران در رابطه با آمریکا (تهاجم فرهنگی، مذاکره و رابطه با آمریکا، ولایت فقیه، ایرانیان مقیم آمریکا) و … اشاره کرد.
همچنین این گزارش می افزاید: در بخش پایانی کتاب ضمایمی چون خلاصهای از تاریخ آمریکا ،تاریخچه یهود، اعلامیهای در رابطه با یک جاسوس آمریکایی و نامه دو تن از مدیران آموزش و پرورش ناحیهای از حومه شهر لوس آنجلس نیز گنجانده شده که بر غنای محتوایی اثر افزوده است.
منبع: حوزه نیوز
کتاب «مزه مهربانی» به چاپ چهاردهم رسید
کتاب «مزه مهربانی (بازنویسی قصههای عطار نیشابوری)» اثر اسماعیل اللهدادی ویژه نوجوانان در ۵۲ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ چهاردهم رسید.
اثر حاضر، مجموعهای از قصهها و حکایتهای شیخ فریدالدین عطار نیشابوری است که متناسب با حال و هوای نوجوانان و به شیوه خلاق بازنویسی شده است.
این قصهها از کتابهای منطق الطیر، مصیبتنامه، الهی نامه و اسرارنامه عطار انتخاب شده اند.
از ویژگیهای این اثر، تصویرگری جذاب و جالب متناسب با هر داستان است تا مخاطب درک بهتری از داستانها داشته باشد.
در این کتاب، ۱۲ قصه از قصه های عطار نیشابوری به رشته تحریر درآمده است که عناوین برخی از این قصه ها عبارتند از: قیمت، پادشاه فهمیده، قرار بعدی، شکایت شیطان، طمع، پادشاه نیازمند، عقاب و مرغ، نان نمک، بازگشت موش.
علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.
منبع: حوزه نیوز
کتاب دیاردوست آيتالله کريمی جهرمی منتشر شد
در آستانه ماه ذیالحجه و آغاز سفر حج زائران بيتالله الحرام «دیار دوست» اثر جدید از آثار آيتالله العظمی کريمی جهرمی منتشر شد.
در آستانه ماه ذیالحجه و آغاز سفر حج زائران بيتالله الحرام «دیار دوست» اثر جدید از آثار آيتالله العظمی کريمی جهرمی منتشر شد.
کتاب دیار دوست، مشتمل بر نصایح و رهتوشههای این مرجع تقلید به زائرانی است که سالهای گذشته راهی حج شده و از ایشان درخواست توصیه داشتند و مرجع عالیقدر نامههایی پر از مهر و محبت و پندهای دلنشین به آنها نوشتهاند.
در مقدمه ناشر آمده است:
گرچه همه میهمانان این مائده گسترده معنوی، بر حسب تشنگی و عطش خویش، از این چشمه زلال، آبی گوارا خواهند نوشید؛ اما آن کسی، روح و جان تشنهاش، سیراب خواهد شد که معرفت و بینشش نسبت به نعمتهای پر برکت آن، افزونتر باشد.
پس باید کوشید در زمره میهمانان با معرفتی قرار گرفت که هم، میزبان را میشناسند؛ هم شناختی از مکان ضیافت دارند و هم آداب میهمانی الهی را خوب فراگرفتهاند و عمل میکنند.
به همین مناسبت بر آن شدیم تا با خوشهچینی از افاضات یکی از شاگردان مبرّز مکتب حضرت امام صادق(ع)، فقیهی عالیقدر، استادی متخلق به اخلاق قرآنی، حضرت آیتالله العظمی کریمی جهرمی دام ظله الوارف، گامی در بهتر بهرهمندشدن از این ضیافت الهی برداریم و چند برگی را میزبان چشمان اشکبار مشتاقان زیارت حرمین شریفین باشیم.
مجموعه پیش رو با عنوان «دیار دوست» نامههایی است دلنشین به زائران بیتالله الحرام از خانواده و اقوام و آشنایان، که به قلم روان، رسا و معرفتبخش ایشان در طول سالیان نگاشته شده است و اکنون در اختیار قاصدان کوی دوست و زائران مکه معظمه و مدینه منوره میشود؛ به امید آنکه مورد قبول قطب عالم امکان حضرت ولی عصر امام زمان ارواح العالمین له الفداء قرار بگیرد.
همچنین، علاقهمندان و مقلدان ایان میتوانند جهت تهیه این کتاب به دفتر معظمله مراجعه یا با شماره ۰۲۵۳۷۷۲۴۷۶۸ تماس بگیرند.
منبع: ایکنا
کتاب «ایمان و آثار آن» روانه بازار نشر شد
مقوله ایمان از نسخ تجربیات ویژه انسان هاست که همه جنبه های زندگی را در بر می گیرد. این مفهوم نوعی ابهام و عدم شفافیت پدید می آورد که این ابهام گاهی به دلایل تجربه های مشابه است و گاه به علت تفاسیر مختلف از دین.
نویسنده در این نوشتار کوشیده است راهی جدید در ایمان پژوهی بگشاید که مجالی برای ژرفاندیشی فراهم شود. در این روش با پژوهش در معنای ایمان و نقد و بررسی دیدگاه های فلسفی، کلامی و قرآنی، ماهیت ایمان و کارکردهای آن تا حدودی روشن خواهد شد.
ساختار اثر
این پژوهش افزون بر مقدمه و مباحث مقدماتی، در چهار بخش ارائه شده است: در بخش نخست، طی چهار فصل مسائل و مباحث مهم و ضروری بحث و بررسی شده که در فصل نخست، واژه «ایمان» از نظر لغوی بحث و بررسی شده است. فصل دوم نیز به معرفی اجمالی فلسفه و کلام و ارتباطشان با هم اختصاص یافته و جایگاه فلسفی و کلامی بحث از ایمان نیز تبیین گردیده است.
فصل سوم و چهارم به معرفی ماهیت ایمان در اصطلاح فلسفه و کلام اختصاص یافته و اقوال و نظریه های مهم در این باره ارائه و در مورد آنها بحث شده و در این خصوص شش قول و نظریه نقد و بررسی شده اند که عبارتند از: اقرار زبانی، عمل جوارحی، علم و معرفت، تصدیق قلبی و اقرار زبانی، تصدیق قلبی، اقرار زبانی و عمل جوارحی، و تصدیق قلبی بررسی و نقد شده و قول یا نظر برگزیده با دلایل و شواهد عقلی و نقلی متقن اثبات گردیده است.
در بخش دوم که به «روابط ایمان» اختصاص دارد، با هدف شفافسازی بیشتر معنای ایمان، رابطه آن با مقوله هایی چون دین، اسلام، کفر، شرک، ارتداد، نفاق و فسق و برخی مقوله های دیگر بیان گردیده است.
در بخش سوم، برخی مسائل مهم دیگر مرتبط با مسئله ایمان، به ویژه مسئله افزایش و کاهش پذیر بودن ایمان بررسی شده و اثبات گردیده که ایمان افزایش و کاهش پذیر است و در ادامه، برخی عوامل افزایش و کاهش ایمان نیز بیان شده است.
در بخش چهارم نیز به بیان «آثار ایمان» در سه فصل پرداخته شده که عناوین فصول آن عبارتند از: ماهیت ایمان دارای آثار، آثار این جهانی ایمان و آثار آن جهانی ایمان.
از اهم مباحث بخش مذکور می توان به ویژگی ها و نشانه های مهم ایمان پایه، برخی نکته های روشنگر و ضروری، آثار فردی و اجتماعی ایمان، برخی آثار اخروی مهم ایمان و پاداش های ویژه معنوی اشاره کرد.
برشی از اثر
ایمان، فعل ارادی نفس آدمی است و آزادی و اختیار از مبادی آن به شمار میآید؛ از این رو، تردیدی وجود ندارد که ایمان بدون انتخاب و اراده قلبی بیمعناست و محقق نخواهد شد؛ به همین دلیل، مؤلفههایی چون اکراه، اجبار، اضطرار و ترس در آن جایی ندارد.
بنابراین، اصل این مسئله که ایمان، امری اختیاری است و عنصر اراده و اختیار در آن نقش محوری دارد، به اجمال روشن است و اکثر علما و متکلمان اسلامی آن را پذیرفته اند، ولی جایگاه عنصر اختیار در مسئله ایمان، شناسایی موقعیت مؤلفه های اکراه، و اضطرار و ترس در مورد ایمان در متون دینی، ضرورت ارائه دلایل اختیاری بودن ایمان و نیز نقد و بررسی برخی دیدگاه های نادرست در مسئله، می طلبد که تبیین بیشتری صورت گیرد و بحث تحقیقی تری ارائه گردد.
علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند به سایت مؤسسه بوستان کتاب به نشانی اینترنتی www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.
معرفی و بررسی کتاب آیههای سبز
کتاب آیه های سبز نوشته خود مرحوم استاد صفایی نیست و بلکه کتاب، جمعآوری تمامی داستانها و نکات تربیتی در تمامی آثار بهجایمانده از مرحوم علی صفایی حائری معروف به (عین صاد) است.
این اثر گرانقدر نوشته خود مرحوم استاد صفایی نیست و بلکه کتاب جمعآوری تمامی داستانها و نکات تربیتی در تمامی آثار بهجایمانده از مرحوم علی صفایی حائری معروف به (عین صاد) است.
شیوه نگارش
این نوشته اقتباسی با ۱۲۶ داستان از آثار مرحوم استاد علی صفایی حائری است و حاوی پیام و نکته خاصی دیگر از غیر ایشان ندارد.
توصیهای به خوانندگان گرامی
این کتاب برای افرادی که مشغول کارهای تربیتی هستند میتواند در حد مختصری، نه کامل و جامع؛ مفید باشد البته توصیه بنده این است که علاوه بر تمامی مطالعاتی که دارند یک دور تمامی آثار مرحوم استاد علی صفایی حائری (رحمهالله) و کتابهایی که شاگردان ایشان مانند آقای هاشمی ارسنجانی نوشتند را مطالعه کنند.
گاهی در کتابهای استاد فهم دشوار میشود و همه مخاطبین در وهله اول متوجه منظور مرحوم استاد (رحمهالله) نمیشوند؛ ولی در این کتاب چون نکات، مبتنی بر داستانها است فهم بسیار آسان و در اکثر داستانها همهفهم شده است.
بررسی کتاب
در این کتاب چند نکته به چشم میخورد که عبارتاند از:
۱. کتاب دارای فهرست منظمی نمیباشد و مطالب بدون قالب خاصی در کتاب نوشته شده است که میتوانست بخش به بخش عنوان زد و در هر بخش مطالب و داستانهای مقتبس شده را جای داد.
۲. ازآنجاکه کتاب علمی به نظر نمیرسد میتوانست همراه بیان داستانها از عکسها جهت خشک نبودن مطلب برای خوانندگان استفاده نمود.
۳. در این اثر ما شاهد همه آدرس آیات و روایاتی که مرحوم استاد از آنها برداشت نکته داشتند نیستیم. (گرچه که این ضعف در نوشتار خود استاد صفایی (رحمهالله) هم هست).
۴. بسیار عالی است که در نوشته هیچ کموکاستی صورت نگرفته و دقیقاً همان بیان مرحوم استاد است.
۵. کتاب، منبع داستانها را بهصورت یکجا جمعآوری نکرده است و پایان هر بخش بهصورت مستقل در پاورقی آدرس داده شده است که مخاطب با مطالعه هر بخش به آدرس هم دسترسی دارد و نیازی نیست مخاطب برای هر بخش به پایان کتاب مراجعه کند و کار مخاطب بسیار آسان شده.
۶. اسم کتاب چندان ارتباطی با آیات قرآن ندارد و شاید ازاینجهت که اثر چنین نامگذاری شده باشد که همچون آیات قرآن دارای پیام و نکات تربیتی و زندگی ساز بیان میشود که این نوآوری بسیار شگرفی است.
روش تهیه کتاب
خرید نسخه قابل حمل الکترونیکی (pdf) از طرق نرم افزار پاتوق کتاب با قیمت ۱۸۰۰۰ تومان لینک یا طاقچه با قیمت ۲۷۰۰۰ تومان لینک
خرید نسخه چاپی: با مراجعه به کتابفروشیهای پاتوق کتاب یا مراجعه به انتشارات لیلةالقدر یا خرید اینترنتی با قیمت ۸۲۰۰۰ تومان از طریق لینک نسخه چاپی رو میتوان تهیه کرد.
حوزه نیوز