کلیدواژههای پیام رهبرانقلاب به یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم
#کلیدواژههای پیام حضرت آیتالله العظمی خامنهای در همایش بینالمللی گرامیداشت یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم
📅 تاریخ: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱. حوزه علمیه؛ پیشرو، سرآمد و جهانی
▫️ضرورت سرآمد بودن حوزههای علمیه
▫️حوزه علمیه قم بهعنوان کانون علم و اجتهاد
▫️گسترش همکاری حوزه و دانشگاه
▫️تأکید بر حوزههای علمیّه بانوان و نقش آنان در هدایت جامعه
تولید، تولید و تولید
وقتی میگن «حمایت از تولید ملی جواب میده» یعنی همین: یه زمانی فقط مداد و دفتر خارجی تو بازار گیر میومد!
الان بری بازار، همه چی ایرانی شده؛ تازه با طرحای باحالتر و کیفیت بهتر.
پس تولید داخلی شدنیه؛ اگه بخوایم و بذارن!
پس گول تحریم و مذاکرات بی فایده رو نخورید!
راهکار همان است که رهبر انقلاب سالهاست نام سال ها رو به اسم او میزند
تولید، تولید و تولید
مصرف کالای داخلی
رهبر انقلاب: مصرف تولیدات داخلی که به نفع کارگر است باید به یک فرهنگ تبدیل شود.
🔹شنیدم اخیراً یکی از دستگاهها اعلام کرده که ممنوعیت ورود محصولات دارای مشابه داخلی را برداشته، چرا برداشته بشود آن چیزی که در داخل تولید میشود آن رو ترویج کنید اگر کیفیتش خوب نیست سعی کنید کیفیت کار بشود ۱۴۰۴/۲/۲۰
پیام رهبر انقلاب اسلامی درپی حادثه دردناک بندر شهید رجایی
درپی حادثه دردناک آتشسوزی در بندر شهید رجایی بندرعباس، حضرت آیتالله خامنهای در پیامی ضمن تسلیت به خانوادههای مصیبتزده، مسئولان امنیتی و قضائی را موظف کردند که هرگونه سهلانگاری یا تعمّد در این حادثه را بهطور کامل بررسی و کشف کرده و بر طبق مقررات پیگیری نمایند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
انا لله و انا الیه راجعون
حادثه دردناک آتشسوزی در بندر شهید رجایی موجب اندوه و نگرانی است.
مسئولان امنیتی و قضائی موظفند با بررسی کامل، هرگونه سهلانگاری یا تعمّد را کشف و بر طبق مقررات پیگیری کنند.
همهی مسئولان باید خود را در پیشگیری از حوادث تلخ و خسارتبار موظف بدانند.
اینجانب رحمت و مغفرت الهی برای جانباختگان و صبر و سکینه برای خانوادههای مصیبت زدهی آنان و شفای عاجل برای آسیبدیدگان این حادثهی تلخ مسألت میکنم و از مردمان پرگذشتی که در لحظهی نیاز آمادهی خون دادن به مصدومان شدند صمیمانه تشکر میکنم.
والسلام علیکم و رحمةالله
سیّدعلی خامنهای
۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
تکرار اشتباه؛ ممنوع
دیدار جمعی از مسئولان ارشد سه قوه با رهبر انقلاب
رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین دیدار سال نو با مسئولان ارشد سه قوه، پیگیری را حلقه مفقوده مسیر تحقق اهداف کشور خواندند و تلاش برای تحقق شعار سال را دستور کار مشترک سه قوه قرار دادند.
ایشان همچنین با پرهیز دادن از خوشبینی و بدبینی افراطی به نتایج گفتوگوهای عمان تأکید کردند: روال فعالیتهای کشور برای تحقق اهداف در همه زمینهها باید با شتاب بیشتر ادامه یابد و هیچ چیز به نتایج مذاکرات گره زده نشود.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، پیگیری را مهمتر از تصمیم دانستند و افزودند: در کشور قوانین و مقررات خوب و طرحهای لازم وجود دارد اما کمبود پیگیریها مانع تحقق قابل قبول اهداف میشود.
ایشان مسائلی از جمله مصرف بسیار بالای بنزین، تحقق ناکافی عدالت آموزشی و مشکلات طبقات ضعیف را با پیگیری قابل حل دانستند و گفتند: ذوق و شوق و انگیزه سران سه قوه و مسئولان دستگاهها مبارک اما ناکافی است و به علت فقدان پیگیریهای لازم، تصمیمات و تأکیدات مسئولان در سلسله مراتب مدیریتی ضعیف میشود و در موارد متعدد به اجرا نمیرسد.
رهبر انقلاب، صرفهجویی در مصرف حاملهای انرژی را ضرورتی اساسی خواندند و تأکید کردند: پیشاپیش مردم، دستگاههای دولتی که بزرگترین مصرفکننده انواع انرژی هستند باید خود را به صرفهجویی عادت دهند که این کار نیز نیاز به پیگیری دارد.
ایشان کمک به تحقق شعار سال را دستور کار مشترک سه قوه و دستگاهها در سال جاری خواندند و گفتند: با سرمایهگذاری برای تولید، کشور از بسیاری مشکلات نجات مییابد بنابراین وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و دیگر دستگاههای ذیربط باید سرمایهها و نقدینگی موجود در جامعه را به سمت سرمایهگذاری در تولید سوق دهند.
حضرت آیتالله خامنهای، سرمایهگذاری در تولید را کاری افتخارآمیز خواندند و افزودند: امنیت سرمایهگذاری نیز باید تأمین و موانع فعالیت فعالان اقتصادی در عرصه تولید برطرف شود.
ایشان تلاش سه قوه بویژه دولت را زمینهساز تحقق شعار سال خواندند و گفتند: اگر سرمایهگذاری داخلی رونق یابد، سرمایهگذار خارجی نیز به فعالیت در ایران مشتاق میشود.
رهبر انقلاب، سرمایهگذاری در تولید را بهترین راه مقابله با تحریمها خواندند و افزودند: رفع تحریم دست ما نیست اما خنثی کردن تحریمها در اختیار ما است و برای این کار راههای فراوان و ظرفیتهای مناسب داخلی وجود دارد و اگر این هدف محقق شود، کشور در مقابل تحریمها آسیبناپذیر خواهد شد.
ایشان گسترش روابط با همسایگان، قطبهای اقتصادی آسیا، آفریقا و کشورهای دیگر را مهم دانستند و گفتند: این کار نیز بهویژه برای تغییر برخی رویهها در سطوح میانی احتیاج به پیگیری دارد.
حضرت آیتالله خامنهای، تماسهای رئیسجمهور با رؤسای جمهور دیگر کشورها و فعالیتهای وزارت امور خارجه را خیلی خوب و مؤثر ارزیابی کردند.
ایشان گفتوگوهای عمان را یکی از دهها کار وزارت امور خارجه خواندند و تأکید کردند: مسائل کشور نباید به این گفتوگوها گره زده شود و اشتباهی که در برجام انجام شد و همه چیز کشور را به پیشرفت مذاکرات منوط کرد، نباید تکرار شود چرا که کشور شرطی میشود و همه چیز از جمله سرمایهگذاری تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات معطل میماند.
رهبر انقلاب با تأکید بر ادامه فعالیتها در کشور در همه زمینههای صنعتی، اقتصادی، سازندگی، فرهنگی و اجرای پروژههای بزرگ، گفتند: هیچکدام از این مسائل با گفتوگوهای عمان هیچ ارتباطی ندارد.
ایشان با پرهیز دادن از «خوشبینی و بدبینی افراطی» به این گفتوگوها افزودند: در گامهای اول تصمیم کشور به مذاکره خوب کار شده است، بعد از این هم باید با دقت حرکت کرد ضمن اینکه خطوط قرمز برای ما و برای طرف مقابل کاملاً روشن است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: مذاکرات ممکن است به نتیجه برسد یا نرسد ما هم به این گفتوگوها نه خیلی خوشبین و نه خیلی بدبین هستیم البته به طرف مقابل خیلی بدبین هستیم اما به تواناییهای خود خوش بین هستیم.
رهبر انقلاب، مراقبت از اجرای دقیق و بدون انحراف برنامه هفتم را ضروری خواندند و گفتند: این برنامه خوب و متکی بر سیاستهای کلان کشور باید از ابتدا متقن و محکم اجرا شود.
ایشان ضمن تبریک سال جدید به مسئولان و خانوادههایشان، همدلی و همراهی همسران و خانوادهها با مسئولان را در انجام بهتر وظایف و به ثمر رسیدن کارها مؤثر دانستند و ابراز امیدواری کردند مفاد گزارش معاون اول رئیسجمهور در مدت زمان معقول محقق شود.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان سخنانشان با اشاره به جنایات بیسابقه باند تبهکار صهیونی در حمله عامدانه به بیماران، خبرنگاران، آمبولانسها، بیمارستانها و کودکان و زنان مظلوم غزه گفتند: این جنایات شقاوت فوقالعادهای میخواهد که گروه تبهکار اشغالگر از آن برخوردار است.
ایشان حرکت هماهنگ دنیای اسلام در زمینههای اقتصادی، سیاسی و در صورت لزوم عملیاتی را نیازی جدی خواندند و افزودند: البته خداوند تازیانه خود را بر سر این ظالمان فرود خواهد آورد اما این مسئله چیزی از وظایف سنگین دولتها و ملتها کم نمیکند.
در ابتدای این دیدار آقای عارف معاون اول رئیسجمهور با اشاره به همکاری و هماهنگی خوب هر سه قوه برای پیشرفت کشور از برنامه مدون دولت برای بهبود رشد اقتصادی و اشتغال، ثبات اقتصادی و مهار تورم، بهبود توزیع درآمدها و حمایت از اقشار آسیبپذیر، حل مشکل ناترازیها در بخش انرژی و اجرای طرحهای پیشران خبر داد و گفت: دولت در هفت ماه گذشته در زمینه بهبود وضعیت معیشتی، ارتقاء عدالت آموزشی و گسترش همکاریهای خارجی اقداماتی انجام داده و برنامههای مؤثری آماده کرده است.
دیدار جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح با فرمانده معظم کل قوا
۱۴۰۴/۰۱/۲۴به مناسبت سال جدید انجام شد
رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر امروز در دیدار جمعی از فرماندهان و مسئولان نیروهای مسلح به مناسبت سال جدید، نیروهای مسلح را حصار کشور و پناهگاه ملت در برابر هر عامل متجاوز خواندند و با تأکید بر تقویت مستمر آمادگیهای حداکثری و مراقبتهای سختافزاری و نرمافزاری برای ایفای این مسئولیت ملی گفتند: پیشرفتهای کشور باعث عصبانیت و کلافهگی بدخواهان ایران شده است. البته در بخشهایی همچون مسائل اقتصادی ضعفهایی وجود دارد که بیشک برای رفع آنها باید تلاش کرد.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، آمادگی سختافزاری نیروهای مسلح را به معنای تقویت توان تسلیحاتی و ارتقاء سازمانی، تشکیلاتی و معیشتی آن برشمردند و افزودند: در کنار آمادگیهای سختافزاری، آمادگی نرمافزاری یعنی ایمان به هدف و مأموریت خود و یقین به حقانیت مسیر بسیار مهم است که تلاشهای خصمانهای برای مخدوش کردن آن وجود دارد.
ایشان موجودیت اسلامی و مستقل نظام اسلامی را عامل برانگیختن دشمنیها با آن دانستند و افزودند: آنچه دشمن را حساس میکند اسم جمهوری اسلامی نیست بلکه این اراده که کشوری بخواهد مسلمان، مستقل و با هویت باشد و برای عزت خود به دیگران تکیه نکند موجب عصبانیت آنها است.
رهبر انقلاب با اشاره به نمونهای از برخوردهای دوگانه زورگویان جهانی در مجاز دانستن مجهز بودن خود به شدیدترین و فاجعهبارترین انواع تسلیحات و غیرمجاز بودن پیشرفت دفاعی برای دیگران گفتند: یقین، ایمان، اراده، شجاعت و توکل به خدا باید به صورت حداکثری در نیروهای مسلح وجود داشته باشد چرا که ارتشهای پرطمطراقی که در طول تاریخ از این ویژگیها برخوردار نبودند، شکست خوردهاند.
ایشان حفظ و ارتقای آمادگیهای نرمافزاری در جامعه را نیازمند تلاش بخشهای مختلف از جمله صداوسیما و دستگاههای تبلیغاتی دانستند و افزودند: خوشبختانه امروز کشور نه تنها از جنبه آمادگیهای سختافزاری بسیار جلوتر از گذشته است بلکه از جنبه نرمافزاری نیز بسیار پیشرفته است که نمونه آن اشتیاق وصفناپذیر صدها و هزاران جوان مؤمن و پر انگیزه برای حضور در میدانهای نیازمند مبارزه است.
حضرت آیتالله خامنهای علت عصبانیت بدخواهان و جنجالهای رسانهای آنها را پیشرفتهای روزافزون ایران خواندند و گفتند: آنها مطالبی را که جزو آرزوهایشان است به عنوان خبر و واقعیت بیان میکنند که باید برای این القائات و تبلیغات طراحی و با آنها مقابله کرد.
ایشان با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی از تحرک و پیشرفت خوبی برخوردار است، افزودند: البته برخی گرفتاریهای محسوس اقتصادی نیز وجود دارد که باید آنها را حل کرد اما نباید با مخلوط کردن مسائل، پیشرفتهای شگفتآوری را که حتی باعث تحسین دشمنان شده است، نادیده گرفت.
رهبر انقلاب همچنین با تبریک سال نو به همه نیروهای مسلح و خانوادههای آنان از نقش ارزشمند همسران و خانوادهها در همراهی با نیروها برای تحقق مأموریتها قدردانی کردند.
در ابتدای این دیدار سردار سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به حوادث سال ۱۴۰۳ در ایران و منطقه، از بیداری جهانی در مسئله فلسطین و ایستادگی تاریخی مردم غزه و لبنان در برابر جنایات رژیم صهیونیستی به عنوان قلههایی افتخارآمیز در مبارزه با ظلم یاد کرد و خاطره مجاهدان و فرماندهان شهید مقاومت را گرامی داشت.
سردار باقری، تقویت توان دفاعی و بازدارندگی، تولید تجهیزات و تسلیحات پیشرفته، برگزاری رزمایشهای متعدد و با کیفیت، هماهنگی کامل بین نیروهای مسلح، کمک به پیشرفت و سازندگی کشور، همافزایی کامل میدان و دیپلماسی و همکاری با دولت برای تحقق شعار سال را از برنامهها و اقدامات نیروهای مسلح برشمرد و با تشکر از رئیسجمهور محترم بخاطر اهتمام در پشتیبانی از بخش دفاعی کشور گفت: نیروهای مسلح با پشتوانه مردمی در آمادگی کامل به سر میبرند و حسرت دستیابی به اهداف شوم را بر دل دشمنان ایران خواهند گذاشت.
دیدار مردم آذربایجان شرقی با رهبر انقلاب
در سالروز قیام تاریخی مردم تبریز در ۲۹ بهمن سال ۱۳۵۶، صبح امروز (دوشنبه) جمعی از مردم آذربایجان شرقی با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
اخبار و تصاویر متعاقباً منتشر خواهد شد.
آنچه در ادامه در اختیار مخاطبان قرار میگیرد، «بستههای خبری» است که صرفاً جهت بازنشر سریع بیانات رهبر انقلاب اسلامی در رسانه KHAMENEI.IR و حسابهای رسمی آن در شبکههای اجتماعی منتشر شده و «متن کامل بیانات حضرت آیتالله خامنهای» طبق روال مرسوم، تا ساعاتی دیگر در این پایگاه در بخش «بیانات» منتشر خواهد شد.
بخشهایی از بیانات رهبر انقلاب در این دیدار:
لازم میدانم یاد کنم از امام جمعهی شهید و فقیدمان مرحوم آقای آلهاشم که سال گذشته در همین جلسه در اینجا بیانات متین، با بیان فصیح و پر مغز بیان کردند. خداوند انشاءاللّه درجات ایشان را عالی کند و خوشا به سعادت خدمتگزارانی که پایان کارشان این چنین با این شیوه به ارادهی الهی انجام میگیرد.
همچنین یاد کنم از استاندار جوان و انقلابی و محبوب آذربایجان که ایشان هم جزو شهدای آن حادثه هستند و دیگر شهیدان عزیزی که در حادثهی تلخ گذشته از دست ملت ایران گرفته شدند.
تهدید نرمافزاری یعنی دستکاری کردن افکار عمومی مردم؛ یعنی ایجاد اختلاف؛ یعنی ایجاد تردید در محکمات انقلاب اسلامی؛ یعنی ایجاد تردید در پایداری در مقابل دشمن. این کار را دارند میکنند. به فضل الهی تا امروز موفق نشدند؛ تا امروز وسوسه دشمن نتوانسته دل مردم ما را تکان بدهد و جوانان ما را از عزم و از حرکت باز بدارد.
نمونهاش همین راهپیمایی عظیم روز ۲۲ بهمن. کجای دنیا چنین چیزی وجود دارد؟ بعد از چهل و چند سال از پیروزی انقلاب، روز پیروزی انقلاب را آحاد مردم و نه نیروهای مسلح نه مسئولین، بلکه تودهی مردم، آحاد مردم، بدنه ملت اینجور گرامی بدارند و با این حجم عظیم وارد میدان بشوند… با همه مشکلاتی که وجود دارد…
مردم مشکلاتی دارند، توقعاتی دارند، توقعات به حقی دارند اما اینها مانع نمیشود از اینکه از انقلابشان دفاع کنند. معنایش چیست؟ معناش این است که تهدید نرم افزاری دشمن تا امروز در این کشور و بر این ملت کارساز نبوده است.
گر تلاش امام هادی علیهالسلام نبود، ما امروز زیارت جامعه کبیره را در اختیار نداشتیم.
بیانات رهبرانقلاب مدظله العالی در پایان مراسم روضه به مناسبت شهادت امام علی النقی الهادی علیهالسلام
در روز شهادت امام هادی (علیه السّلام)
بسم الله الرّحمن الرّحیم
… در هیچ دورهای ــ از دورهی امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) تا آخر ــ در سرتاسر دنیای اسلام، شیعه به قدر دورهی حضرت جواد و حضرت هادی و حضرت عسکری، نه از لحاظ کمّیّت، نه از لحاظ کیفیّت، گسترش نداشته؛ [این گسترش،] کار این سه بزرگوار است. بغداد در دورهی حضرت هادی و حضرت جواد اصلاً مرکز شیعه است. فضلبنشاذان میگوید من اوّل که وارد بغداد شدم، داخل این مسجد پُر بود از محدّثین شیعه که حلقههای روایتی داشتند و [روایت] نقل میکردند؛ یعنی یک چنین وضعی بود؛ بغداد یک جور، کوفه یک جور. این بزرگوارها تلاش خیلی زیادی کردند.
به خاطر همین گسترش هم بوده که نیاز به این وجود داشته که معارف شیعی از زبان این بزرگوارها گسترش پیدا کند. این کار را هم حضرت هادی (علیه السّلام) انجام دادند؛ هم با زیارت جامعه که خب فوقالعاده است، هم با زیارت امیرالمؤمنین در روز غدیر؛ شما نگاه کنید در این زیارت که دربارهی فضایل امیرالمؤمنین است، چقدر از آیات قرآن استفاده شده! این حضور ذهن، این تسلّط بر مطلب، این ارائهی حقایق با این شکل، جز از امام هادی (علیه السّلام)، [جز] از امام، از کس دیگری اصلاً برنمیآید؛ این [کار] را این بزرگوارها انجام دادند. اگر تلاش حضرت هادی (علیه السّلام) نبود، ما امروز زیارت جامعه را نداشتیم و آن معارف منحصربهفردی که در این زیارت وجود دارد، در اختیار شیعه نبود.
بعضی تاریخ خواندهاند، [امّا] حدیث نخواندهاند و از کلمات ائمّه در این روایات مطّلع نیستند؛ عیب بزرگ کار اینها این است. تاریخ ائمّه را هم بیش از همه، از درون خود این احادیث میشود فهمید که در زندگی اینها، در جابهجایی اینها، در اعلام وصایت اینها، در هر کدامشان چه اتّفاقی افتاده. خود همین اعلام وصایت حضرت هادی یک داستان عجیبی دارد که لابد در کافی ملاحظه کردهاید که احمد بن محمّد بن عیسیٰ آنجا نقش دارد و کار دارد و حرف دارد و بحث به مباهله میکشد و مانند اینها. اینها خیلی مهم است.
در تاریخنگاری ما، در کتابنویسی ما، حتّی در منبرهای ما، از این سه بزرگوار خیلی کم یاد میشود و تحقیق میشود و کار میشود. خیلی بجا است اگر چنانچه کسانی در زمینهی زندگی این سه بزرگوار کار کنند، تحقیق کنند، بنویسند. البتّه یک کتاب رمانی من اخیراً دیدم که معجزهی حضرت جواد را آنجا آورده بود؛ هست، [امّا] کم است؛ بیشتر از این باید بنویسند و کارهای هنری باید بکنند انشاءالله.
رهبر انقلاب دلیل حضور ایران در سوریه را تبیین کردند.
بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار اقشار مردم به شرح زیر است:
* در قضیهی فتنهی داعش. داعش یعنی بمب ناامنی. داعش به معنای این بود که عراق را ناامن کند، سوریه را ناامن کند، منطقه را ناامن کند، بعد به نقطهی اصلی و هدف نهایی یعنی جمهوری اسلامی ایران بیاید، جمهوری اسلامی ایران را ناامن کند. هدف اصلی و نهایی این بود. این معنای داعش است.
* ما حضور پیدا کردیم، نیروهای ما هم در عراق، هم در سوریه حضور پیدا کردند به دو علت؛ یک علت حفظ حرمت اعتاب مقدسه بود. چون آن دور از معنویتها و دور از دین و ایمانها با اعتاب مقدسه دشمنی داشتند، قصد تخریب داشتند و تخریب هم کردند در سامرا مشاهده کردید به کمک آمریکاییها گنبد مطهر سامرا را از بین بردند، تخریب کردند بعدها این کار را میخواستند در نجف بکنند، در کربلا بکنند، در کاظمین بکنند، در دمشق بکنند هدف داعش این بود. خب معلوم است جوان مؤمن غیور محب اهلبیت به هیچ وجه زیربار چنین چیزی نمیرود، اجازه نمیدهد این یک علت.
* یک علت دیگر مسئلهی امنیت بود. مسئولین خیلی زود، به وقت فهمیدند که اگر چنانچه جلوی این ناامنی در اینجاها گرفته نشود سرایت میکند میآید اینجا سرتاسر کشور بزرگ ما را ناامنی خواهد گرفت. ناامنی فتنهی داعش هم یک چیز معمولی نبود.