ارائه مشاوره دینی، تربیتی و خانواده به صورت تلفنی
در راستای زمینه سازی جهت تشکیل خانواده مطلوب همچنین تقویت و ارتقاء جایگاه آن و با هدف پیشگیری از آسیب های احتمالی و کمک برای حل مشکلات خانوادگی و در پاسخ به درخواست های طلاب محترم، معاونت فرهنگی تربیتی مرکز آموزش های غیرحضوری در خجسته ایام ولادت باسعادت حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف فعالیت مشاوره تلفنی خود را با بهره مندی از مشاوران محترم خواهر -که دارای تحصیلات عالیه حوزوی و روانشناسی همراه با سابقه موفق مشاوره تخصصی به صورت حضوری و تلفنی می باشند- را آغاز نمود.
به حول و قوه الهی فعالیت مذکور با عنوان “صهبای حیات طیبه"(شامل اهداف، عرصه ها و فرایند اجرایی ذکر شده در فایل فرایند مشاوره) ارائه می گردد.
تلفن تماس جهت اخذ نوبت: 02531285252
زمان های پاسخگویی جهت ارائه نوبت: شنبه تا چهارشنبه(بجز روزهای تعطیل)
چقدر می توان نسبت به کودکان سخت گیری کرد؟
از جمله چالش های تربیتی والدین این است که میزان سخت گیری به کودک باید تا چه حد باشد تا کودک از والدین حساب ببرد. متاسفانه اغلب خانواده ها در این زمینه دچار مشکل خواهند شد. زیرا گاهی کودک رفتارهایی از خود…
چقدر می توان نسبت به کودکان سخت گیری کرد؟
چقدر می توان نسبت به کودکان سخت گیری کرد؟
سخت گیری با کودک آزاری متفاوت است. سخت گیری یعنی اینکه نسبت به عمل زشت و قانون گریزی او واکنش جدی و قاطع از خود نشان دهید.
صفحات: 1· 2
لقمه حلال ظرف پذیرش حق را برای فرزندان فراهم میکند
حجتالاسلاموالمسلمین «علیرضا تراشیون» شامگاه جمعه ۱۶ شهریورماه طی سخنانی در حرم مطهر بانوی کرامت، درباره اهمیت لقمه حلال در تربیت فرزندان اظهار داشت: یکی از بزرگترین سرمایههای هر انسانی در این عالم خاکی فرزندان هستند و طبق روایت چیزی که این مطلب را تجلی میسازد این است که والدین نسبت به تربیت فرزندان یک تکلیف محوری دارند.
والدین مهمترین عنصر تربیتی فرزندان
وی افزود: مهمترین عناصر انسانی در تربیت فرزندان والدین هستند و یکی از حقوق فرزندان این است که تربیت داده شوند به همین خاطر تربیت فرزندان یک وظیفه مهم والدین است.
تراشیون خاطرنشان کرد: تا زمانی که آثار وجودی تربیت در وجود فرزندان است والدین نیز از برکات این آثار بهرهمند خواهند شد اما غفلت از تربیت فرزندان و کمکاری نسبت به تربیت فرزندان باعث میشود شیطان به این مقوله چشم طمع داشته باشد.
اهمیت لقمه حلال در تربیت فرزندان
کارشناس مذهبی حرم مطهر بانوی کرامت یادآور شد: تربیت وابسته به رعایت نکات و اصول خاصی است که اولین نکته آن فراهم نمودن بستر تربیتی آن یعنی لقمه حلال است؛ چراکه لقمه حلال بهتنهایی باعث تربیت نمیشود اما ظرف پذیرش حق را برای فرزند فراهم میکند.
وی در ادامه گفت: سیدالشهدا همواره دشمنان خودشان را نصیحت مینمودند در حالی که دشمنان به سخنان سیدالشهدا گوش نمیکردند که در این وضعیت سیدالشهدا خطاب به لشکریان میفرمایند شکم این جماعت از لقمه حرام انباشته شده است.
لقمه حلال ظرفی پاک برای تربیت
تراشیون با بیان اینکه ظرف تربیت باید پاک باشد تا بتواند پذیرنده سخن حق باشد، تأکید کرد: روزی ناپاک و آلوده باعث میشود فرزند سخنان حق را قبول نکند و دست به نافرمانی بزند در حالی که وظیفه این است که روزی اندک داده شود اما پاک و حلال باشد.
تراشیون یادآور شد: روزی حرام سرعتش در نفوذ به انسان بسیار سریع است و اثرات خود را در رفتار انسان نمایان خواهد کرد.
وی تأکید کرد: تکلیف والدین برای فراهم کردن مقدمات تربیت این است که روزی حلال سر سفره فرزندان گذاشته شود و اگر خدایناکرده روزی ناپاک وجود داشته باشد اولین کسی که روی پلصراط یقه پدر را خواهد گرفت همین فرزندان هستند.
نقش مادر در نورانی کردن لقمه حلال
استاد حوزه علمیه تأکید کرد: نکته دوم دراینخصوص، این است که مادران وظیفه دارند این روزی حلال را نورانی کنند و به خورد فرزندان بدهند و با ذکر خداوند و داشتن وضو این غذا را در مطبخ درست نماید.
تراشیون افزود: رستورانداران دقت نماید کسانی که در مطبخ آنها مشغول فعالیت هستند باید افراد بادقت و ظاهر الصلاح باشند و مالکان غذاخوریها هر کسی برای درستکردن غذا انتخاب نکنند.
وی خاطرنشان کرد: نکته سوم در تربیت فرزندان این است که این فرزندان بر اساس دیدههای خود تربیت میشوند به همین خاطر والدین باید مراقب رفتار و سخنان خود در محیط خانه باشند.
تراشیون تأکید کرد: یکی از قویترین کانالهای دریافتی انسان چشم هستند به همین خاطر فرزندان آنچه را با چشم میبینند در ذهن خود ذخیره و بر اساس آن رفتار خواهد کرد.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت خاطرنشان کرد: نکته چهارم و پنجم دراینخصوص این است که فرزندان باید سخنان خوب بشنوند تا بتوانند سخنان خوب به زبان بیاورند به همین خاطر باید بستر شنیدن سخنان خوب برای آنها فراهم شود.
مهارت های زندگی
زن خوب فرمانبر پارسا
کند مرد درویش را پادشا
که را خانه آباد و همخوابه اوست
خدا را به رحمت نظر سوی اوست
امام رضا علیه السلام فرمودند:
ما اَفادَ عَبدُ فائِدةً خَیراً مِن زَوجهٍ صالِحةٍ، اِذا رَآها سَرَّتهُ، وَ إذا غابَ عَنها حَفِظَتهُ فی نَفسِها وَ مَالِهِ
بنده مؤمن، هیچ بهره ای نبرده است که بهتر از همسر خوب و شایسته ای باشد که هنگام حضور شوهر، مایه ی خوشحالی او و در غیاب شوهر، نگهدار ناموس و مال او باشد
(مسند الامام الرضا علیه السلام، ج 2، ص 256)
(شاعر: سعدی)
دو دستور و یک بشارت؛
استنادات قرآنی بیانات رهبر انقلاب مدظله العالی
دو دستور و یک بشارت؛ موفقیت مؤمنان در سایه صبوری و ایمان به وعده الهی
آیه ۶۰ سوره مبارکه «روم» حاوی دو دستور و یک بشارت است؛ دعوت به صبر و حفظ آرامش در مقابل افراد بیایمان و قطعی بودن تحقق وعدههای الهی.
به گزارش ایکنا، حضرت آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی در بخشی از بیاناتشان در دیدار دانشآموزان و دانشجویان با استناد به آیه ۶۰ سوره مبارکه «روم» فرمودند: «دنیای اسلام این را فراموش نکند که در این قضیّه مهم و تعیینکننده، آن کسی که در مقابل اسلام، در مقابل یک ملّت مسلمان، در مقابلِ فلسطینِ مظلوم ایستاد، آمریکا بود، فرانسه بود، انگلیس بود؛ این را دنیای اسلام فراموش نکند، این را بفهمند؛ در معاملاتشان، در معادلاتشان، در تحلیلهایشان فراموش نکنند این را که چه کسی ایستاده است و دارد روی این مردم مظلوم و ملّت مظلوم فشار میآورد؛ صِرف رژیم صهیونیستی نیست. البتّه ما شک نداریم که «اِنَّ وَعدَ اللَهِ حَق»؛ وعده الهی حق است. وَ لا یَستَخِفَّنَّکَ الَّذینَ لا یوقِنون؛ اینهایی که به وعده الهی یقین ندارند، با منفیبافیهای خودشان شما را باید متزلزل نکنند، سست نکنند.»
متن آیه : «فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ ۖ وَلَا يَسْتَخِفَّنَّكَ الَّذِينَ لَا يُوقِنُونَ»
ترجمه آیه: «پس صبر كن كه وعده خدا حق است، و زنهار تا كسانى كه يقين ندارند، تو را به سبكسرى واندارند.»
خدای متعال در این آیه به پیامبر اسلام(ص) میفرماید که در مقابل مشکلات و ناهمواریها، صبر و استقامت داشته باش و به وعده الهی نیز امیدوار باش؛ زیرا وعده او واقع خواهد شد. علاوه بر این، چنان سنگین و پا برجا باش که این افراد نتوانند تو را سبک بشمارند و از جا تکان دهند، چرا که آنها یقین ندارند و تو کانون یقین و ایمانى.
این آیه در حقیقت، خطاب تسلیتآمیز به رسول خدا(ص) در برابر سخنان هتکآمیز دشمنان است که دعوت او را افسانهسرایى میخواندند. خداوند میفرماید باید صبر و شکیبایى نمایى و به دعوت خود ادامه دهى، وعده پروردگار به اینکه بشر از اولین و آخرین در عالم قیامت بار دیگر زنده خواهند شد، حق ثابت و تخلفناپذیر است.
در واقع آیه پایانی سوره روم دو دستور مهم و یک بشارت بزرگ به پیامبر اسلام(ص) میدهد تا او را در مبارزه پیگیر و مستمر در برابر لجوجان جاهل و بیخردان سرسخت به استقامت دعوت کند.
«فاصبر» در قرآن به معنای استقامت و صبر کلید و رمز پیروزی همه مربیان به خصوص انبیای الهی در طول تاریخ بوده که در پرتو این صبر فرجام نیک و عاقبت بخیری نصیب مؤمنان میشود.
در ادامه آیه شریفه برای اینکه پیامبر(ص) را در این راه دلگرمتر کند از تخلفناپذیر بودن وعدههای خداوند سخن به میان آورده و میفرماید: «إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقّ». خداوند به پیامبر اکرم(ص) و مؤمنان وعده پیروزی و خلافت در زمین و غلبه اسلام بر کفر، نور بر ظلمت، علم بر جهل، داده است و به این وعدهها جامه عمل میپوشاند. در حقیقت کلمه «وَعْد» در اینجا اشاره به وعدههای مکرری است که قرآن در مورد پیروزی مؤمنان داده است.
دومین دستور این آیه امر به تسلط بر اعصاب و حفظ متانت و آرامش و از میدان به در نشدن در این مبارزه سخت است و به همین دلیل خداوند میفرماید: هرگز نباید کسانی که ایمان ندارند تو را خشمگین و عصبانی کنند.
امروز هم دنیای غرب در پی استخفاف و تحقیر امت اسلامی است تا بتواند راحتتر و بدون مقاومت بر آنها سلطه پیدا کند که این برخاسته از خوی و شیوههای فرعونیان در طول تاریخ است که از این طریق توانستند حکومت خود را مستقر کرده و دیگران را برده و مطیع خود سازند.
براین اساس از این آیه میتوان نتایج زیر را در ابعاد تربیتی، مدیریتی و حکومتی گرفت که:
ـ رهبران دينى بايد صبور باشند.
ـ ايمان به وعدههاى الهى، عامل صبورى است.
ـ جوسازى افراد بىدين، نبايد در تصميمگيرى ما اثر كند.
ـ اگر لطف و هشدار و تعليم الهى نباشد، انبيا نيز آسيبپذيرند.
ـ يكى از ترفندهاى دشمنان، سبک كردن رهبر است.
ـ كسانى به فكر تضعيف و تحقير رهبر هستند كه به راه حق يقين ندارند.
ـ كسىكه صبر نكند، خفيف مىشود.
انتهای پیام
لزوم همسو بودن والدین در تربیت فرزندان
حجتالاسلاموالمسلمین «علیرضا تراشیون» با بیان اینکه مهمترین عامل اثرگذاری بر تربیت انسانها والدین هستند اظهار کرد: اگر والدین بخواهند نقشآفرینی خود را در عرصه تربیت فرزندان انجام دهند باید برخی موارد را در رابطه بین خودشان رعایت کنند.
وی با تأکید بر اینکه یکی از چیزهایی که در زندگی مشترک میتواند موردتوجه قرار گیرد این است که زن و شوهر در مسیر تربیت فرزندان همسو و هم جهت باشند، گفت: در روایات وقتی مسئله ازدواج مطرح میشود کفویت را بهعنوان یک اصل بیان میکنند؛ یعنی دختر و پسر باید کفویت دینی فکری اعتقادی و حتی سیاسی داشته باشند.
اهمیت کفویت در ازدواج در آینده تربیت فرزندان
استاد حوزه علمیه اظهار کرد: اگر در انتخاب همسر کفویت موردتوجه قرار نگیرد وقتی وارد زندگی مشترک میشوند یک سری مشکلات و چالشها و وقتی فرزندانشان متولد میشوند یک سری چالشهای دیگر به وجود میآید؛ وقتی ما همسری را انتخاب میکنیم که ویژگیها و افکار و عقایدش نزدیک به ما است اثرش را در تربیت فرزند هم میگذارد.
وی با بیان اینکه پیامبر (ص) فرمودند وقتی همسری را انتخاب میکنید باید ببینید که آیا میتواند مادر خوبی برای فرزندانتان باشد، گفت: باید دقت کنیم انتخاب همسر یک انتخاب کوتاهمدت و دمدستی نیست؛ بلکه یک انتخاب بلندمدت است و هیجانات و عشق و علاقههای احساسی که گاهی بین دختر و پسر به وجود میآید دوام ندارد.
ازدواج را احساسی نکنید
تراشیون با بیان اینکه نباید ازدواج را امری احساسی کنیم افزود: تهیهکنندگان و کارگردانها و نویسندگان کتاب نباید ازدواج را در بین مردم یک امر احساسی جلوه دهند؛ زیرا در فیلمهایی که ساخته میشود عاقبت کار در دست فیلمنامهنویس است و میتواند تا آخر کار، زندگی خوبی را رقم بزند؛ ولی در واقعیت اینگونه نیست و ۳۰ درصد طلاقها در یکی دو سال اول اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه کنترل هیجانات و احساسات در ازدواجها خیلی میتواند به تربیت نسل آینده ما کمک کند، گفت: امروز متأسفانه هیجانات را بین نوجوانان و جوانان بالا میبریم درحالیکه بدون استثنا کارشناسان تربیت معتقدند که باید کنترل هیجان را به نسل خود آموزش دهیم و اگر این کار را نکنیم اولین جایی که ضربه میخورد در ازدواج است.
پرهیز از هیجان والدین در برخورد با فرزندان
کارشناس مسائل تربیت اسلامی حرم مطهر بانوی کرامت برخورد والدین با فرزندان باید با هیجان همراه نباشد افزود: امیرالمؤمنین (ع) فرمودند وقتی خشمگین شدی تصمیم نگیر، امرونهی نکن و تنبیه هم نکن؛ یعنی خود را کنترل کن تا فرزندت خودکنترلی را یاد گیرد و از تصمیم هیجانی دور شود.
همنشین فرزندان
وی با بیان اینکه خداوند خیر را در پاکیها قرار داده است، گفت: باید سعی کنیم که فرزندان خود را با افرادی که آرامش دارند و کنترل شده رفتار میکنند نشستوبرخاست دهیم؛ زیرا همنشینی در آنها تأثیر میگذارد و از طرف دیگر در زندگی خود هم آرامش را رعایت کنیم و عقلانیت و آرامش بهتری را در محیط زندگی فراهم کنیم تا فرزندان ما هم آرامش در تصمیم گیری را یاد گیرند.
منبع: عترتنا